Vaření, smažení či pečení masa není vždy jednoduché, když to chcete udělat pořádně. Tento domácí trik s olejem a octem vám s ním zaručeně pomůže. Není složitý a budete mít dokonalé maso.
Znáte nejrůznější recepty na bílé i červené maso a vždy rádi zapůsobíte na své hosty vařením lahodných pokrmů? Jednoduchý a rychlý domácí trik vám s tím hodně pomůže. Ať už upřednostňujete málo, středně nebo dobře upečené maso, jedna věc je nevyvratitelná. Většina lidí má větší potěšení z křehkého masa.
V tomto smyslu objevte trik s octem a olivovým olejem, který vaše maso zpestří a učiní ho úžasně šťavnatým. Tvrdé maso, které se těžko krájí i žvýká, je často nepříjemné k jídlu. Nezáleží na tom, jak maso připravíte, ale někdy může dojít k nepříjemnému překvapení. Připravte vždy jemné a šťavnaté maso pomocí osvědčeného a efektivního triku našich babiček.
Recept s olivovým olejem a octem na změkčení masa
Tato technika je jednoduchá i praktická a vyžaduje jen několik ingrediencí, které běžně používáte při vaření. Nemusíte proto nic speciálního kupovat a přitom získáte dokonale připravené maso. Potřebovat budete celkem jen čtyři věci, a to kousek červeného masa, olivový olej, bílý ocet a potravinářskou fólii.
V první řadě nakrájejte maso na tenké plátky (maximálně jeden centimetr na šířku) a každý plátek masa položte na prkénko. Na plátky masa naneste na obě strany olivový olej. Poté jej natřete octem z obou stran. Maso dochuťte hrubou solí, zabalte do potravinářské fólie a dejte alespoň na hodinu do lednice. Po předpokládané době maso uvařte nebo upečte.
Jak ještě dosáhnete dokonalé jemnosti?
Vaření v bujónu maso nejen zjemňuje, ale také zvýrazňuje jeho přirozenou chuť. Vařené maso vyžaduje hodně vody a mělo by být dostatečně ochuceno kořením nebo bylinkami. K vaření v bujónu se obvykle používá tlakový hrnec. Pokud ho nemáte, nemusíte si nutně zoufat. Vařené maso však můžete stejně dobře připravit i ve velkém hrnci nebo pánvi.
Další možností je využít jedinečných vlastností hrubé soli. Chcete-li získat velmi jemné maso, doporučujeme ho alespoň hodinu před vařením velkoryse posypat hrubou solí z obou stran. Sůl rozkládá část bílkovin a svalových vláken, která tvoří maso. To znamená, že bude mnohem měkčí, i když ho připravíte klasickým způsobem.
Víte, že existuje změkčovač masa?
Pro zmírnění masa je tato mechanická technika jednoznačně neomylná. Tužidlo na maso ve skutečnosti umožňuje porazit všechny druhy masa bez výjimky, aby byly porézní a usnadnily vám marinování a vaření. S tímto nástrojem si můžete být jisti, že získáte na konci jemné maso, které se snadno připravuje i konzumuje.
Marináda samotná vám také hodně pomůže. Na internetu najdete mnoho receptů na marinády z bylin, které byste zaručeně měli znát. K přípravě marinády vhodné ke změkčení masa budete potřebovat zejména několik základních ingrediencí. Patří mezi ně bílý nebo jablečný ocet, sůl, olivový olej a domácí koření podle vlastního vkusu a chuti.
Zdroj: Redakce