Našli jsme skutečně nejlepší recept na DOMÁCÍ LANGOŠE. Nikdy by nás nenapadlo přidat do těsta tuto ingredienci

Jestliže přemýšlíte, co připravíte své věčně hladové rodině na večeři, neměl by vám uniknout recept na výborné langoše. Pochutnají si na nich určitě všichni.

Když nechcete své blízké na večeři odbýt namazaným krajícem chleba, tak pravděpodobně hledáte možnosti, jak vytvořit jídlo, kterým se jim zavděčíte. Které bude teplé, chutné a rychle hotové. Přinášíme vám recept na domácí langoše, jež určitě znáte třeba z vánočních trhů, kde se ve stáncích prodávají.

Co budete potřebovat na přípravu langošů

  • 300 g hladké mouky
  • 100 ml mléka
  • 25 g droždí
  • špetka soli
  • 200 ml smetany
  • 200 g strouhaného tvrdého sýru
  • kečup
  • česnek
  • rostlinný olej na smažení

 

Nejprve si uděláte těsto

Protože se jedná o kynuté těsto, musíme si nechat vzejít kvasnice. Rozdrobíme je do misky, přidáme lžičku cukru a necháme rozpustit. Pak zasypeme lžičkou mouky a trochou vlažného mléka. Dáme na teplé místo, aby se mohly kvasnice aktivovat a začít pracovat. Po chvíli se vytvoří kvásek, jenž budeme dále používat. Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme kvásek a vlažné mléko a vytvoříme hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme půl hodiny na teple kynout.

Jak se smaží langoše

Jakmile těsto nakyne, budete z něho tvořit langoše. Jsou to vlastně placky, smažené na oleji. Těsto si rozdělíme na kousky, ty potom rukama potřenými v oleji vytvarujeme. Připravíme si pánev, kterou rozehřejeme společně s rostlinným olejem, nejlépe řepkovým, jenž se vyznačuje vysokým bodem přepalování. Placky smažíme z obou stran do zlatova. Dáváme pozor na to, aby se nám langoše nespálily.

Čím langoše ochutit

Tradiční langoše se dochucují kečupem a rozetřeným česnekem. Navrch se pak ještě dává postrouhaný tvrdý sýr. Můžete volit klasický eidam, goudu, čedar. Záleží na každém, co kdo má rád. Někdo ochucuje langoše jen smetanou se sýrem, což je jedna z možností. Obě varianty chutnají výborně. Uvidíte, že se po vaší večeři doma jen zapráší.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]