Většina lidí chodí několikrát týdně pro pár rohlíků, je to asi nejkupovanější pečivo vůbec. Ale tyto doma upečené jsou o hodně lepší.
Každý si radši zajde rohlíky koupit do obchodu, protože péct si denně domácí rohlíky je docela dost náročné. Je to jednodušší a dá se říct, že asi i levnější. Ale jakmile jednou vyzkoušíte upéct tyto rohlíky se sýrem a bylinkami, nebudete chtít už nikdy jíst žádné jiné pečivo. Nevěřte? Tak to jednoduše zkuste.
Co budete potřebovat
- 240 ml kefíru
- 2 vejce, jedno z nich na mazání
- 1,5 lžičky soli
- 2 polévkové lžíce cukru
- 510 g mouky
- 200 g margarínu
- 1 sáček prášku do pečiva
- 120 g sýra
- 7 g suchého droždí
- bylinky
A můžete začít
Vytáhněte kefír z ledničky a počkejte, dokud nebude mít pokojovou teplotu. Poté ho smíchejte s cukrem, solí a vejcem. Mouku prosejte a smíchejte s droždím a práškem do pečiva. Do toho přidejte kostky studeného másla a z hmoty udělejte drobenku. Smíchejte drobenku s tekutým základem a pořádně vypracujte těsto.
Není na tom nic složitého
Hmota bude zpočátku lepkavá, ale když se na 15 minut zakryje utěrkou, nakyne, a už nebude lepit. Těsto rozdělte na tři stejně velké díly. Sýr smíchejte s nasekanými bylinkami.
Každý díl pořádně rozválejte, pomažte rozpuštěným máslem a posypte strouhaným sýrem s bylinkami. Poté každý dík rozkrájejte na trojúhelníky a pečlivě srolujte.
A je skoro hotovo
Troubu si rozehřejte na 160 stupňů a než se vyhřeje, srolujte všechny trojúhelníčky. Poté na plech dejte pečící papír a na něj vyskládejte všechny rohlíky, které jste si udělali. Jsou to spíš takové croissanty. Každý z nich pomažte rozšlehaným vejcem.
Plech vložte do rozehřáté trouby a pečte přibližně 35 minut. Tyto croissanty jsou jemné, nadýchané a křehké. Zaručujeme vám, že si velmi pochutnáte. Přejeme dobrou chuť!