Poslední poctivý recept na domácí zmrzlinu ještě z dob ČSSR: Chutná 10x lépe než ta z obchodu

Domácí zmrzlina broskvová hotová v míse

Zmrzlina je celosvětově oblíbený dezert. Každá země má unikátní recepty a tradice spojené s touto pochoutkou. Například ve Francii se zmrzlina často podává jako dezert po hlavním jídle. Francouzská zmrzlina se vyznačuje vytříbenými chutěmi a vůněmi, jako jsou pistácie, karamel, pralinky a další. Zde je postup přípravy hned dvou druhů domácích zmrzlin.

Broskvová zmrzlina

Ingredience

  • konzervované broskve — 400 g;
  • vaječné žloutky — 2 ks;
  • cukr — 50 g;
  • kukuřičný škrob — 40 g;
  • šťáva z 1 citronu;
  • kondenzované mléko — 70 g;
  • sýr ricotta — 70 g;
  • šlehačka — 200 ml.

Domácí zmrzlina broskvová v miskách

Příprava broskvové zmrzliny

  • Broskve slijte a nakrájejte je na malé kostičky. Rozmixujte je s citronovou šťávou do hladké hmoty.
  • Přidejte žloutky a důkladně promíchejte. Do pyré nejprve nasypte cukr, pak kukuřičný škrob. Pokračujte v míchání.
  • Hmotu vařte na středním ohni, dokud nezhoustne. Poté ji přemístěte do misky, zakryjte fólií a nechte vychladnout.
  • Mezitím vyšlehejte citronovou šťávu s kondenzovaným mlékem. Přidejte ricottu a promíchejte.
  • Vzniklou hmotu vyšlehejte se šlehačkou do tuhých špiček. Zvlášť vyšlehejte broskvové pyré a postupně do něj přidejte smetanovou směs.
  • Promíchejte pyré se smetanovou hmotou, vložte do hluboké nádoby a nechte 2 hodiny zmrazit.

Malinová zmrzlina se sušenkami

Ingredience

  • citronová šťáva — 120 ml;
  • maliny — 200 g;
  • cukr — 50 g;
  • agar-agar (lze nahradit želatinou) – 5 g;
  • kondenzované mléko — 100 g;
  • sýr ricotta — 150 g;
  • šlehačka — 250 ml;
  • sušenky — 100 g.
Domácí zmrzlina

Tahle lahodná domácí zmrzlina podle receptu mojí maminky mi vždy připomene dětství. Je hotová do 5 minut

Domácí zmrzlina malinová se sušenkami

Příprava malinové zmrzliny

  • Do rendlíku nalijte 60 ml citronové šťávy, přidejte maliny a cukr. Přidejte agar-agar a na středním ohni vařte, dokud nezhoustne.
  • Směs přemístěte do nádoby a nechte vychladnout pod fólií. Vyšlehejte zbylou citronovou šťávu s kondenzovaným mlékem. Rozmačkejte ricottu a přidejte do směsi kondenzovaného mléka a šťávy.
  • Do směsi sýra, kondenzovaného mléka a šťávy přidejte šlehačku a vyšlehejte do tuhých špiček. Přidejte malinové pyré a promíchejte.
  • Na sušenky, které jste naskládali do několika řad, naneste budoucí zmrzlinu.
  • Vrstvu můžete potřít zbylým malinovým pyré a přikrýt sušenkami. Zmrzlinu nechte 2 hodiny v lednici, poté vyjměte z formy.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*