K efektivnímu pěstování česneku pomůže trik, který se používá u ovocných stromů

Ten kupovaný čínský nestojí za nic a tak se mnoho lidí uchýlí k pěstování česneku na své zahrádce. Dáme vám jednu radu, jak mít velkou úrodu. Budete překvapeni tím, jak jednoduchý postup to je a jak unikátní výsledky přinese. Díky němu bude váš česnek nejenom velký, ale můžete si být jisti také tím, že bude i kvalitní. A to jak aromatický, tak i silný na chuť.

Jediné co potřebujete, jsou nůžky

Podívejme se na to, co budete k efektivnímu pěstování česneku potřebovat. Někoho to dost možná překvapí, jelikož tou jedinou věcí, kterou by si měl opatřit, jsou nůžky. Není to tedy žádné zázračné hnojivo, ani nic podobného, ale buď zahradnické, nebo v případě potřeby i klasické nůžky. Pokud je nemáte, tak klidně nůž. Samozřejmě tím neříkáme, že byste se měli o česnek dále starat. Klasickou péči vyžaduje i nadále. Tímto postupem však výrazně vylepšíte svou úrodu.

Je to překvapivě snadné

Zaklekněte ke svému záhonu, kde dochází k pěstování česneku a přebírejte jeden za druhým a kontrolujte jeho zelenou část. Ta, která je nažloutlá, tu bez milosti odstřihněte. Stejně tak odstřihněte i takové, které nejsou silné a nejsou viditelně zdravé. Bez milosti je odstraňte a vyhoďte. Třeba na kompost, kde vám budou moci dále a také velmi dobře posloužit.

Proč dělat právě toto?

Ptáte se, proč při pěstování česneku realizovat právě tento konkrétní postup? Odpověď je jednoduchá. Inspirujte se například zastřiháváním ovocných stromů, kde je odstraňování starých větví každoroční rutinou.

Důvody k tomu jsou jednoduché. Rostlina, v tomto případě česnek, čerpá ze země živiny, které dále distribuuje mezi své veškeré části. A pokud jich má hodně, tak se musí dělit. Pokud jich má méně, tak může mít každá část pořádnou dávku živin. A to následně vede jak k jejímu zdraví, tak to následně vede také k její kvalitě.

Roli hraje také správná sklizeň

Při pěstování česneku byste tento krok měli používat každý rok. Jedině tak bude vaše úroda dokonalá. Ale pozor také na jednu věc – na datum sklizně. Ta by neměla přijít ani brzy, ani příliš pozdě. Zde už hrají roli hlavně vaše zahrádkářské zkušenosti.

Fotografie: Adpres

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]