Kámen z toalety lze efektivně vyčistit za několik minut. Stačí použít ocet a sodu

Trápí vás kámen v toaletě? Vodní i močový se dá odstranit velmi jednoduchým způsobem. Se surovinami, které máme běžně v kuchyni. Najednou bude záchod opět doslova zářit čistotou. Pokud i vás zklamaly různé drahé čističe, které nic neumí, nachystejte si svůj domácí. Postačí vám k tomu jenom dvě běžné věci.

Ocet jako základ

První, co budete potřebovat, je ocet. Ten skvěle odstraní kámen v toaletě. A je jedno, zda jde o kámen vodní, nebo močový. Nejprve toaletu spláchněte a potom se pomocí štětky snažte odstranit vodu na dně mísy. Jednoduchými pohyby je směřujte pryč do odtoku, až jí bude v míse jenom minimum. Potom ocet ohřejte na vyšší teplotu a potom nalijte do toalety a nechte působit. Díky své síle vodní i močový kámen velmi rychle povolí. Následně jenom spláchnete a máte hotovo.

Využijte i jedlou sodu

A co v případě, kdy se kámen v toaletě objevuje i na okrajích mísy? A k tomu všemu je vaše toaleta špinavá od zbytků moči či exkrementů, což znamená i mnoho bakterií? Tady vám opět pomůže ocet, který zkombinujete s jedlou sodou. Smíchejte ocet se sodou v poměru jedna ku jedné a přidejte pár kapek tekutého detergentu. Touto směsí vyčistěte vnitřní číst mísy, vnější část mísy, ale i různé okraje, záhyby, nebo třeba prkénko.

Tato směs zajistí, že eliminujete kámen v toaletě, jakékoliv usazeniny, stejně jako nečistoty. Také se zbavíte nepříjemných a nebezpečných bakterií, ale povede se vám také eliminovat veškerý zápach, který se z toalety může linout.

Zajistěte si na toaletě krásnou vůni

Když je dokonale čistá a kámen v toaletě již není, můžete se zaměřit na její příjemnou vůni. I tady se dá jít přírodní cestou. Ve sklenici vody rozmíchejte půl sáčku jedlé sody, 4 kousky hřebíčku a pár kapek éterického oleje. Touto směsí potřete celou toaletu, ale klidně také obklady a dlažbu v celé místnosti. Aplikovat ji můžete klidně i v koupelně.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]