Tvorba dezertů nemusí být náročná a nemusí zahrnovat ani velké množství surovin. Při obsluze našich hostů si vystačíme s něčím tak obyčejným, jako je krupice a kefír.
I přesto, že suroviny použité a tento dezert se mohou na první pohled jevit jako obyčejné, pochoutka z nich vytvořená může být zcela neuvěřitelná a velmi lahodná. Z kombinace kefíru a krupice totiž můžeme vytvořit mramorový dort, který hosty zaujme nejen svým jedinečným vzhledem, ale také chutí. Kuchaře rozhodně překvapí jednoduchost receptu.
Ingredience potřebné na přípravu mramorového dezertu:
- 200 gramů krupice
- 200 gramů cukru
- 400 mililitrů kefíru
- 100 mililitrů rostlinného oleje
- 220 gramů hladké mouky
- lžička prášku do pečiva
- 2 polévkové lžíce kakaa
V míse si smícháme sypké suroviny
Jako první krok si k ruce vezmeme hlubokou mísu, ve které smícháme krupici s cukrem. Do této směsi nalijeme postupně kefír a vše důkladně promícháme. Jakmile nám vznikne jednotná hladká hmota, směs odložíme stranou a necháme 15 minut bez povšimnutí. Během této doby by směs měla lehce nabobtnat, aby byl proces zajištěn, je dobré misku přikrýt například talířem.
Tento vzdušný čokoládový dort svou náplní připomíná zmrzlinu, ale skutečnost je ještě lahodnější
Část těsta obarvíme pomocí kakaa
Jakmile uplyne potřebná doba, vezmeme si nabobtnané těsto a nalijeme do něj rostlinný olej. Jako poslední do těsta přidáme také mouku a prášek do pečiva. Směs opět pomícháme tak, aby nám vznikla jednotná hmota bez hrudek. Polovinu vzniklého těsta nalijeme do druhé misky a přimícháme k ní kakao. Díky tomu nám vzniknou dvě těsta odlišné barvy, ze kterých následně vytvořím zebru.
V připraveném plechu vytvoříme vzor
Na dokončení dezertu budeme potřebovat plech obdélníkového tvaru, který se hodí na buchty. Ten si nejprve vymažeme tenkou vrstvou oleje a následně do něj postupně nalejeme obě těsta tak, aby nám vznikla šachovnice. Pomocí špejle tyto těsta následně propojíme do jednotného, zebrovaného vzoru. Buchtu dáme do trouby a pečeme na 180 stupňů podobu 35 – 40 minut.
Napište komentář