Kuřecí rolky se sýrem a šunkou v pikantní smetanové omáčce. Zapomeňte na mastné řízky napuštěné olejem

Kuřecí rolky se šunkou a sýrem jsou dokonalým předkrmem před jakýmkoliv jídlem. S jejich přípravou se rozhodně nenadřete a výsledek jednoduše stojí za to. 

Chystali jste někdy větší party či narozeninovou oslavu? Pak jistě víte, že je potřeba zařídit mnoho věcí a jednou z nich je právě občerstvení. Jaké jídlo je dobré nachystat, aby se z něj najedlo mnoho lidí a zároveň vás to nezruinovalo? Kuřecí rolky se šunkou a sýrem mohou být na tuto otázku jednoznačnou odpovědí.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

Na rolky

  • Kuřecí prsa – 400 g
  • Šunka – 250 g
  • Plátkový sýr – 200 g
  • Strouhaný sýr – 50 g
  • Sůl – dle chuti
  • Mletý černý pepř – dle chuti
  • Sušený tymián – dle chuti
  • Rostlinný olej – dle potřeby

Na omáčku

  • Zakysaná smetana – 250 ml
  • Sůl – dle chuti
  • Mletý černý pepř – dle chuti
  • Česnek – 2 stroužky
  • Hořčice – 2 lžíce
  • Bílé víno – 50 ml
  • Sušený tymián – dle chuti

Nejprve začněte zpracováním masa. To dle zvyklostí očistěte a odkrojte z něj všechny části, které se vám nelíbí či vám nechutnají. Poté ho nakrájejte na delší tenké plátky. Nachystejte si větší mísu a každý plátek do ní postupně vložte, vždy jej ovšem nejprve dochuťte solí, pepřem a sušeným tymiánem. Až poté položte další plátek. Na hotové kuřecí maso dejte vždy plátek šunky, plátek sýra a zatočte vše do rolky.

Pokud vám rolky nedrží, můžete je jednoduše zajistit obyčejným párátkem, které do nich šikovně zapíchnete. Nyní se můžete vrhnout na přípravu omáčky. Česnek prolisujte a smíchejte ho se zakysanou smetanou. Poté do směsi postupně přimíchejte hořčici a bílé víno. Nakonec omáčku dle chuti dokořeňte solí, mletým černým pepřem a tymiánem.

Vytáhněte plech na pečení a vyložte ho pečicím papírem. Naneste na něj omáčku a rovnoměrně ji rozprostřete. Vyskládejte na ni kuřecí rolky a zasypejte je strouhaným sýrem. Vložte plech do trouby předehřáté na 200 stupňů a nechejte rolky péct po dobu 20 minut. Poté ihned podávejte, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*