Kuřecí maso se na našich talířích vyskytuje často, připravit je originálním způsobem proto může být docela oříšek. Jedná se o ideální recept na lehkou večeři, která dokáže zasytit.
Jako nejvíce dietní maso je považováno právě to kuřecí. Je i snadno stravitelné, proto se jedná o ideální pokrm, který si můžeme dopřát před spaním. V obchodě narazíme na různé části tohoto masa, mezi nejčastěji připravovaná v našich domácnostech se řadí kuřecí stehna. Pokud nevíme, jak je originálně připravit, je následující recept ideální volbou.
Ingredience potřebné na přípravu kuřecích stehen:
- 5 kuřecích stehen
- sůl, černý pepř
- sladká mletá paprika
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
- 1 středně velká cibule
- 50 gramů másla
- 3 stroužky česneku
- 150 gramů zakysané smetany
- 200 mililitrů vody
- muškátový oříšek
- 7 středně velkých brambor
- mléko
Dušená kuřecí stehna, která překvapí svou chutí
Nejprve si připravená stehna očistíme, zbavíme je kůže a hojně posypeme solí, pepřem a červenou paprikou. Pomocí rostlinného oleje směs koření vetřeme do masa a následně každé stehno obalíme v hladké mouce. Na pánvi si rozpálíme rostlinný olej, ve kterém připravená stehna zprudka osmažíme. Jakmile jsou hotová, přendáme je do hluboké mísy a navrch položíme máslo.
Tento lahodný bramborový salát od mojí babičky nemá konkurenci. Je tak chutný, že ho budete ujídat i samotný
Rostlinný olej po stehnech rozhodně nevyhazujeme
Do oleje, který nám zůstal v pánvičce po stehnech, umístíme najemno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Smažíme dozlatova, jakmile je hotovo, přidáme na pánev zakysanou smetanu, vodu a špetku muškátového oříšku. Do takto připravené omáčky vložíme zpět stehna, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni necháme pokrm dusit po dobu 20 minut.
Čas dušení využijeme na přípravu přílohy
Během toho, co máme na plotně maso, si připravíme brambory. Ty nejprve oškrabeme a očistíme, následně je uvaříme a smícháme s připraveným mlékem. Z této kombinace si vytvoříme hladkou bramborovou kaši, kterou můžeme dochutit pomocí másla nebo smažené cibule. Jedná se o ideální přílohu k pomalu dušeným stehnům.
Napište komentář