Kuřecí stehenní závitky se sýrem a slaninou v pivní marinádě okouzlí svou dokonalou chutí

Pokud máte rádi trochu nezdravé pokrmy, jsou tyto závitky přímo pro vás. Obsahují pivo a sýr. Věřte, že si na nich pochutnáte víc než na klobáse.

Kuřecí stehna jsou plněná slaninou a sýrem a díky pivu jsou šťavnatá. Předsmažení masa vám dovolí uchovat veškeré šťávy. Do masa klidně přidejte nějaké své oblíbené koření, ať je pro vás závitek o to chutnější. Vaší fantazii se pochopitelně meze nekladou. Prozradíme však, že k pivu se skvěle hodí například česnek, díky kterému bude pokrm ostřejší.

Vařit budete jen z několika surovin

Na závitky budete potřebovat tři vykoštěná kuřecí stehna, 100 gramů tvrdého sýru typu eidam, 150 gramů slaniny, 0,5 litru světlého piva, dvě lžíce oleje, sůl a pepř. Jak již bylo řečeno, přidat můžete česnek nebo jiné oblíbené koření. Nyní se můžete pustit do práce. Pokud nemáte vykoštěná stehna, musí je nejprve vykostit. Po opatrném odstranění všech kostí byste měli dostat celý plochý kus masa. Při vykošťování buďte opatrní.

Důležité je, aby tloušťka masa byla rovnoměrná. Ořízněte tedy všechny oblasti, tak aby maso bylo všude stejně silné. Následně ho osolte a opepřete. Navrch můžete rozložit plátky slaniny. Pokud máte slaninu v kuse, snažte se uříznout co nejtenčí plátky. Následně nakrájejte také sýr a položte ho na slaninu. Nyní je čas závitek zabalit. Stejně to pochopitelně udělejte se všemi stehny.

Zapékat se budou s pivem

Připravené závitky ještě nahoře osolte a opepřete a každou potom svažte provázkem. Využít můžete režnou nit nebo existuje i speciální formovací mřížka, kterou můžete použít. Nyní dejte rolky do skleněné formy a nalijte do ní pivo. Nechte jednu hodinu marinovat a pravidelně maso otáčejte z jedné strany na druhou. Přebytečné pivo z masa vysušte do papírových utěrek a nasáklé rolky smažte na slunečnicovém oleji ze všech stran do zlatova.

Poté vraťte do zapékací misky, přikryjte ji alobalem a položte švem nahoru. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů po dobu asi 40 minut. Závitky lze podávat jen rozkrojené jako hlavní pokrm, například s bramborovou kaší. Lepší je však nechat je jeden den odpočívat v lednici a potom servírovat studené, jako například klobásu nebo suchý salám. Je to skvělý recept, který se hodí na každou rodinou oslavu. Hosté budou nad míru spokojení.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]