Líné tvarohové lívance, které se rozplývají na jazyku a máte je za 10 minut hotové

Rychlý a snadný recept na lívance z nekynutého těsta. Nadýchané malé tvarohové lívanečky udělají radost i všem milovníkům sladkého i našim nejmenším strávníkům.

Co je rychlé, chutné a bezproblémové? Rozhodně tyto „líné“ lívance, které jsou z nekynutého těsta. Tento recept jsem se naučila od své babičky, která dokázala během několika minut připravit celou hromadu voňavých tvarohových lívanečků. Jde to i bez požití jedlé sody a prášku do pečiva, aby byly krásně nadýchané. Teď je dělám často dětem k snídani.

Budete potřebovat tyto suroviny

V kuchařce je recept napsán pod názvem „čisté ruce“, protože nemusíte tvarovat každý tvarohový lívanec zvlášť. Stejně jako u palačinek se všechny ingredience smíchají v míse. Těsto pak jednoduše lžící vložíte do rozpálené pánve. V tomto případě není pokrm vůbec horší než klasické tvarohové koláče. Má stejně bohatou tvarohovou chuť. Připravte si následující suroviny.

  • Tvaroh 200-250 g
  • Vejce 1ks
  • Cukr 3 lžíce
  • Pšeničná mouka 1 lžíce
  • Slunečnicový olej 2 lžíce

Návod na přípravu receptu

Ideální bude, když si nejprve vytáhnete z lednice všechny suroviny, aby měly stejnou pokojovou teplotu. Poté vezměte větší misku a vyklopte do něj tvaroh, ke kterému přidáte vejce a cukr. Tvarohovou směs vyšlehejte dohladka. Poté přidejte mouku a znovu vše době promíchejte. Těsto je poměrně řídké, ale to je normální. Pokud chcete, aby byla směs hustší, přidejte další lžíci mouky.

Pánev vymažte trochou slunečnicového oleje. Lžící odebírejte lžíci těsta a tvořte lívanečky. Pokud máte lívancovou pánev, máte práci usnadněnou a lívanečky budete mít všechny pěkně stejně velké. Přikryjte pánev pokličkou a snižte teplotu na minimum. Smažte na každé straně 3 až 5 minut.

Tak snadno jsme dokázali připravit celý talíř tvarohových lívanečků. A pamatujte, že vaše ruce zůstaly čisté. K tvarohovým lívancům doporučuji podávat zakysanou smetanu. V létě si je můžete dát s lesními plody a v zimě s džemem. Snadnější už tento recept být nemůže. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]