Návštěva je už téměř za rohem a vy stále nemáte vymyšleno, který dezert budete po obědě podávat? Vyzkoušejte tyto snadné nadýchané buchtičky.
Pokud vás již všechny dezerty, které jste dosavad dělali, omrzely, recept na měkké a nadýchané buchtičky vám jistě vykouzlí úsměv na tváři. Příprava není nijak složitá a pokud navíc pečete s láskou, budou hotové coby dup. Jsou krásné, voňavé, hodí se ke každé příležitosti a potěší snad každého milovníka sladkých dezertů. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do příprav.
Měkké a nadýchané buchtičky
Aby vaše měkké a nadýchané buchtičky byly dokonalé, nebudete k nim paradoxně potřebovat mnoho surovin . postačí vám ty nejzákladnější, které již pravděpodobně máte doma. Příprava je navíc velmi jednoduchá, takže si s ní hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do kuchyně, k přípravě této pochoutky budete potřebovat následující ingredience:
- 350 gramů mouky
- 180 mililitrů mléka
- 50 gramů cukru
- 20 gramů másla
- 8 gramů droždí
- 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 1 ks vaječný bílek
- Špetka soli
- Vanilka, podle chuti
Na přípravu krému budete potřebovat:
- 250 mililitrů mléka
- 30 gramů cukru
- 20 gramů kukuřičného nebo běžného škrobu
- 1 ks žloutek
- Vanilin
Postup pro přípravu:
- Nejprve rozpusťte cukr a droždí v teplém mléce a posléze ingredience pořádně promíchejte.
- Do směsi dále přidejte změklé máslo a rostlinný olej, přičemž suroviny pořád míchejte, dokud vám nevznikne homogenní směs. Poté přidejte vaječný bílek a směs vyšlehejte drátěnou metlou.
- Nyní do směsi přidejte prosátou mouku a vypracujte husté těsto (mouku je lepší přidávat po částech, abyste těsto hnětli rovnoměrně).
- Těsto nyní umístěte na teplé místo, přikryjte a nechte ho jednu hodinu odpočívat.
- Nyní je čas připravit si krém – stačí pouze smíchat všechny ingredience, vyšlehat je do hladka a poté je vařit za stálého míchání na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Poté nechte krém dostatečně vychladnout.
- Nakynuté těsto nyní rozválejte a nakrájejte na proužky, přičemž každý z nich srolujte do tvaru šneka a položte ho na plech vyložený pečícím papírem.
- Buchtičky potřete rozšlehaným žloutkem a poté na ně vymačkejte podle vašich preferencí krém.
- Nakonec už stačí buchtičky akorát vložit do trouby předehřáté na 190 stupňů a péct asi 20 až 25 minut. Poté už stačí dezert posypat trochou moučkového cukru a můžete podávat.
- A máte hotovo, dobrou chuť!