Míchaná vajíčka už u nás doma nikdo nejí. Kamarádka mi ukázala 10x lepší recept s rajčaty

Míchaná vajíčka jsou oblíbenou stálicí na snídaňových stolech, ale někdy stojí za to vyzkoušet něco nového. Třeba recept z Turecka.

Exotický recept, který přinášíme, kombinuje vejce s rajčaty a kořením, což z něj dělá nezapomenutelný gurmánský zážitek. Tento postup je rychlý, jednoduchý a přinese na váš stůl autentickou chuť orientální kuchyně. Vyznačuje se zejména svou univerzálností a bohatostí chutí. Nejlépe je podávat toto jídlo s čerstvým pečivem a lístky bazalky. Jednoduchý postup a dostupné ingredience z něj dělají ideální pokrm pro chvíle, kdy chcete rodinu nebo přátele překvapit něčím dobrým i při ranním spěchu.

Jak na tureckou šakšuku

Jak se toto kouzlo nazývá a odkud vlastně pochází? Setkáte se s ním v zemi, která patří částečně do Evropy, ale částečně také na území Asie. Už víte, která země je kolébkou tohoto jídla? Turecká šakšuka se opírá o kvalitní čerstvá rajčata. Připravit ji můžete také z rajčat konzervovaných, ale čerstvá zelenina zajistí intenzivnější chuť a vůni. Koření jako oregano, římský kmín a chilli jí dodají orientální charakter. Tento pokrm vás překvapí nejen chutí, ale i snadností přípravy.

Ingredience:

  • Vejce – 2 ks;
  • Rajčata – 2 ks;
  • Máslo – ½ lžíce;
  • Česnek – 1 stroužek;
  • Sušené oregano – špetka;
  • Mleté chilli – špetka;
  • Mletý římský kmín – špetka;
  • Čerstvá bazalka – několik lístků;
  • Sůl – dle chuti;
  • Pepř – dle chuti.
Vejce v mikrovlnce vajíčko na talířku s nožem

Vejce jsem rozklepla na talíř, propíchla ho nožem a připravila dokonale chutnou snídani

Turecká šakšuka krájení rajčat

Postup:

  • Rajčata spařte horkou vodou, oloupejte je a nakrájejte na malé kostičky.
  • Na pánvi rozpusťte máslo a krátce na něm orestujte nastrouhaný česnek.
  • Přidejte nakrájená rajčata a zasypte oreganem, chilli, římským kmínem, solí a pepřem.
  • Vše promíchejte a smažte na vyšším plameni asi 4 minuty.
  • Poté do směsi opatrně rozklepněte vejce a ztlumte zdroj tepla.
  • Šakšuku smažte, dokud se bílky zcela nesrazí, ale žloutky zůstanou mírně tekuté.
  • Hotový pokrm posypte čerstvou bazalkou a podávejte s dobrým pečivem.

Turecká šakšuka hotová dvě vejce s červenou omáčkou v misce

  • Turecká šakšuka je jednoduchý a zároveň originální způsob, jak vylepšit každodenní snídani. Kombinace chutí rajčat, aromatického koření a vajec vytvoří pokrm, který si oblíbíte. Zkuste ji ještě dnes a připravte si autentickou orientální pochoutku!
  • Dobrou chuť!

 

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*