Milovníci čokolády, tyto dortové řezy jsou pro vás přímo jako stvořené – uvnitř je tuna čokolády a krém, který se rozplývá v ústech

Domácí dorty jsou ty nejlepší, jelikož si je můžete udělat přesně na míru dle svých očekávání a nemusíte se bát, že by se v nich nacházely suroviny, které byste si nepřáli. 

Není nic lepšího, než si jednou za čas něco dobrého upéct a spolu se svými blízkými si na výsledném dezertu pochutnat. Tento dort využijete jako úžasný dárek pro kohokoliv, kdo má zrovna narozeniny či jinou důležitou událost. Dárky od srdce jsou totiž ty nejlepší a co může být více, než pro svou blízkou osobu s láskou upéct něco chutného?

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

Korpus:

  • Vejce – 4 kusy
  • Cukr krystal – 120 g
  • Řecký jogurt – 80 g
  • Rostlinný olej – 100 ml
  • Hladká mouka – 175 g
  • Kakaový prášek – 55 g
  • Prášek do pečiva – 2 a půl lžičky
  • Sůl – špetka

Krém:

  • Smetanový sýr – 400 g
  • Řecký jogurt – 100 g
  • Kakaový prášek – 55 g
  • Kondenzované mléko – 250 g

Sirup:

  • Voda – 100 ml
  • Cukr krystal – 50 g
  • Brandy – 2 lžíce

Poleva:

  • Čokoláda – 100 g
  • Plnotučné mléko – 40 ml
  • Máslo – 60 g

Nachystejte si velkou mísu, ve které budete tvořit těsto a rozklepněte do ní všechna vejce. Přisypejte k nim cukr, přidejte i řecký jogurt s rostlinným olejem a vše společně vyšlehejte do hladka. Do jiné mísy dejte hladkou mouku, prášek do pečiva, kakaový prášek a špeku soli. Vše společně promíchejte a výslednou směs prosejte do vaječného těsta. Opět vše prošlehejte a nachystejte si formu na pečení (39×32 cm).

Vyložte ji pečicím papírem a těsto do ní nalijte, důkladně ho rozprostřete stěrkou do všech stran. Dejte formu do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte korpus cca 12 až 15 minut. Po dopečení rozdělte těsto na tři stejné části. Nyní můžete připravit krém. Smetanový sýr dejte do větší mísy a přidejte k něm řecký jogurt, kakaový prášek a kondenzované mléko.

Dort uchvátí všechny ve vašem okolí

Vše důkladně šlehejte, dokud se suroviny nespojí dohromady. Poté vytvořte sirup. Nalijte do hrnce vodu a rozmíchejte v ní cukr krystal, společně dejte hrnec na sporák a po dosáhnutí bodu varu směs vařte cca 2 až 3 minuty do zhoustnutí. Po mírném vychladnutí přidejte do sirupu i brandy. Položte první část korpusu, namažte ji sirupem, naneste na ni krém a položte i druhou část.

Opět proveďte to samé a nakonec položte navrch třetí část korpusu. Namažte ji zbytkem sirupu a okolní strany dortu namažte zbývajícím krémem. Čokoládu rozlámejte na kousky a spolu s plnotučným mlékem ji nechejte rozpustit, poté do ní přimíchejte i máslo a můžete ji nalít na dort. Hotový dort dejte do lednice na 2 až 3 hodiny, dokud nezatuhne. Poté ho můžete s láskou podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*