Připravte si doma naprosto skvělé a navíc zdravé mrkvové hranolky

Snad neexistuje člověk, který by neměl rád hranolky. A vy si teď můžete připravit mrkvové hranolky, které jsou naprosto skvělé.

Hranolky se prodávají snad v každé restauraci a stánku. Ale většinou jsou ty kupované velmi mastné a také nezdravé, což někteří lidé nemají rádi. Rozhodně ne ti, kteří zrovna drží nějakou dietu. Hranolky jsou ale tak dobré, že se jim jen těžko odolává. Pokud jste příznivci této pouliční svačiny, zkuste si je udělat doma, ne z brambor, ale z mrkve.

Co budete potřebovat

  • 450 g mrkve
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • půl lžičky kmínu
  • půl lžičky mleté papriky
  • dle chuti sůl a pepř
Fotografie: Pexels

Je to velice jednoduché

Nejprve si v obchodě kupte nějaké krásné mrkve. Ty si potom omyjte, oloupejte a nakrájejte na tenké hranolky. Poté je pokapejte olivovým olejem a posypte kořením. Rukama pořádně promíchejte, aby koření s olejem bylo na každé hranolce. Vezměte si nějaký velký plech a ten vyložte pečicím papírem. Mrkev naskládejte na plech a dejte si předehřát troubu na 220 stupňů.

Během chvilky je jídlo hotové

Mezitím si můžete připravit nějakou domácí omáčku, například česnekovou a nebo barbecue. K těmto mrkvovým hranolkům se hodí vlastně každý dip. Jakmile budete mít troubu předehřátou, vložte do ní plech a hranolky pečte přibližně 20 minut. To, že je mrkev hotová, poznáte podle tak, že uvnitř budou hranolky měkké, ale zvenčí se objeví křupavá kůrka.

Podávat je můžete jak horké, tak studené, ale jsou opravdu tak dobré, že budou během chvíle pryč. Kdykoliv budete čekat nějakou návštěvu, nemusíte kupovat žádné chipsy, protože tyto hranolky jsou skvělou náhradou. A když budete mít večer na něco chuť, můžete si je dát jako výbornou svačinku a nemusíte si nic vyčítat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]