Na šediny platí domácí postupy stejně dobře jako kadeřnický salon

Mnoho žen začínají trápit šediny. Řada z nich si proto koupí barvu, nebo vyrazí do kadeřnického salonu. Nejde však o možnosti jediné. Jsou tu ještě osvědčené domácí postupy, takzvané babské rady, které doporučujeme vyzkoušet.

Jsou lepší než chemie

Klasická návštěva kadeřnice a použití barvy sice pomůže zakrýt šediny, ale je také třeba vědět to, že tyto barvy mohou obsahovat chemii. A ta jak pro naše vlasy, tak i pro naše tělo není nic dobrého. Proto tu jsou domácí metody, které jsou zcela bez nebezpečné chemie. A co více, na šediny často platí lépe, než cokoliv jiného. A co konkrétně použít?

Vlašské ořechy

Prvním naším tipem na šediny jsou vlašské ořechy. Jak proto, že už samotný obsah může vlasům prospívat, tak proto, že se dá efektivně využít i skořápka. Tu stačí nasekat na menší kousky, zalít ji horkou vodou a nechat ji louhovat. Vznikne celkem intenzivní barva, kterou je možné opatrně aplikovat do vlasů, díky čemuž se podaří šediny dobře zakrýt.

Káva a čaj

Jde o nejznámější a také nejpopulárnější nápoje vůbec. Věděli jste ale, že káva a čaj se dají použít i na vaše vlasy, pokud máte šediny? Uvařte si tento nápoj tak, jako obvykle. Potom ho lehce vmasírujte do vlasů a nechte působit. Potom stačí vlasy opláchnout a jemně omýt šamponem. Uvidíte, že i tato netradiční metoda dobře funguje.

Heřmánek

Jak se ukazuje, tak není jenom pomocníkem pro naše zdraví, ale je také dobrým pomocníkem pro naši krásu. A to v případě šedin ve vlasech. Pokud máte blond vlasy, je skvělou volbou. Uvařte si heřmánkový čaj nebo odvar a po vychladnutí ho aplikujte do vašich vlasů.

Citron

Ano, i toto ovoce určené primárně k posílení imunity může pomáhat. Použijte citronovou šťávu, kterou naředíte vodou a potom aplikujete do vlasů. A to na šedé prameny, které se díky tomu výrazně zesvětlí. Potom umyjte šamponem a je hotovo.

Fotografie: Unsplash, Pexels, Pixabay

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]