Jestliže máte chuť na něco sladkého a nevíte, co byste si mohli udělat, pak vsaďte na tento skoro zapomenutý recept na lahodnou buchtu z kefíru a s džemem.
Každého občas přepadnou dny, kdy má chuť na něco sladkého, ale zároveň se většiny věcí už přejedl a potřeboval by zkusit něco nového. To se vám dozajista povede s touto buchtou, na jejíž recept se již skoro zapomnělo a s dost velkou pravděpodobností ho ani vy nebudete znát. Udělejte si tedy volné odpoledne a sami si recept vyzkoušejte, na přípravu složitý není a s výsledkem budete spokojeni.
Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:
- Kefír – 1 šálek
- Džem – 1 šálek
- Vejce – 2 kusy
- Rostlinný olej – 100 ml
- Hladká mouka – 2 šálky
- Prášek do pečiva – 1 lžička
- Vanilkový cukr – 1 lžička
- Moučkový cukr – dle chuti
Ještě před začátkem je důležité zmínit, že všechny ingredience použité v receptu by měly mít pokojovou teplotu. Kefír i marmeládu dejte do větší mísy a společně je vyšlehejte do hladka.
Rozklepněte k nim vejce a vše znovu důkladně prošlehejte. Totéž proveďte i s rostlinným olejem. Do jiné mísy prosejte hladkou mouku a smíchejte ji s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.
Sypkou směs nasypejte do mísy s těstem a důkladně ji promíchejte. Formu na pečení vyložte pečicím papírem a hotové těsto do ní nalijte, mělo by být husté. Dejte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte buchtu po dobu cca 40 minut. Po vytažení z trouby ji posypejte moučkovým cukrem a můžete ji podávat, dobrou chuť!
Napište komentář