Tyto vynikající plněné papriky jsou ideálním letním pokrmem. Chutnají jako z luxusní restaurace

Plněné papriky jsou oblíbeným pokrmem, který má v mnoha kulturách dlouhou historii. Kombinaci pečené zeleniny a šťavnaté masové náplně si skutečně vychutnáte.

Je tady léto a s ním také úroda zeleniny na zahrádkách, a to včetně oblíbených bílých paprik. Vyzkoušejte tento oblíbený recept na plněné papriky s mletým masem a nastrouhanou zeleninou. Výsledkem bude šťavnatý pokrm bohatý na chuť a také plný vitamínů.

Plněné papriky s mletým masem a zeleninou

Ingredience:

  • rostlinný olej – 2 polévkové lžíce;
  • cibule – 2 ks;
  • česnek – stroužek;
  • sůl – špetka;
  • mrkev – ks1 ;
  • rajčatová pasta – 1 polévková lžíce;
  • smetana – 2 polévkové lžíce;
  • cukr – špetka;
  • cuketa – ks;
  • mleté ​​maso – 600 g;
  • petržel – svazek;
  • jarní cibulka – svazek;
  • šťovík – trs;
  • rajčata – 1 ks;
  • mletý černý pepř – špetka;
  • sušený česnek – ¼ lžičky;
  • kmín – ⅓ lžičky.

Příprava:

  • Cibuli nakrájejte na malé kostičky.
  • Nasekejte stroužek česneku.
  • Na pánvi v rostlinném oleji smažte cibuli a česnek doměkka a dosklovata .
  • Mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte k cibuli, osolte a promíchejte.
  • Cuketu také nastrouhejte, podle chuti dosolte a nechte pustit šťávu.
  • Vyjměte vnitřky paprik, uschovejte uzávěr.
  • Část smažené zeleniny smíchejte s masem. Druhou část nechte na pánvi, přidejte do ní rajčatový protlak, cukr a promíchejte.
  • Z cukety vymačkejte přebytečnou šťávu a přidejte ji k  mletému masu.
  • Jarní cibulku, šťovík a petržel nakrájejte a přidejte k  mletému masu .
  • Smetanu nalijte na smažený základ s rajčatovým protlakem , promíchejte a pár sekund zahřívejte.
  • Do směsi vlijte šťávu z cukety a 50 ml vody, promíchejte a nechejte přejít varem.
  • Rajčata oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a vložte do masa. Osolte, opepřete, přidejte sušený česnek a kmín a promíchejte.
Chlebíčky s vajíčkovou pomazánkou chlebíčky na talíři

Moje maminka vždy podává návštěvám chlebíčky s touto vynikající vajíčkovou pomazánkou

Plněné papriky v hrnci po uvaření

  • Mleté maso a zeleninu vložte do paprik a dobře zhutněte. Zakryjte odkrojkem z paprik, zajistěte párátkem a vložte do pánve.
  • Papriky přelijte  smetanou a omáčkou z rajčatové pasty a do pánve také přidejte 100 ml vody. Papriky by měly být ponořeno do poloviny.
  • Pánev přikryjte a na středním plamenu přiveďte k varu.
  • Snižte plamen a papriky vařte pod pokličkou 40 minut.

Plněné papriky hotové nakrojené na talíři

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*