Těstoviny jsou považovány za dar Italů, v českých rukou se jedná spíše o nudnou surovinu. Česká kuchyně právě s těstovinami moc často neexperimentuje a to je velká škoda.
Těstoviny se velmi často používají jako příloha, v českých kuchyních dokonce u některých jídel nahrazuji kynutý knedlík. Italové ale tento druh potraviny využívají jako hlavní chod. Jednoduchý recept na chutné těstoviny, které se hodí jako oběd nebo večeře, jsme si pro vás v redakci připravili.
Ingredience potřebné na přípravu zapečených těstovin:
- 300 gramů těstovin
- lžička soli
- 4 vejce
- špetka oregana
- 200 gramů tvrdého sýru
- 2 polévkové lžíce másla
Základem jsou správně uvařené těstoviny
Nejprve si připravíme těstoviny, které vaříme v dobře osolené vodě. Aby se těstoviny udělaly v jejich dokonalé podobě, je zapotřebí, aby voda, do které je umístíme, byla opravdu slaná. Svou hutí by se dokonce měla přiblížit chuti slaného moře. Do takto připravené vody vložíme těstoviny ve chvíli, kdy bude vřít a uvaříme je al dente. To by mělo zabrat zhruba 7 minut.
Plněné těstoviny v té nejjemnější smetanové omáčce: Tajná ingredience zajistí dokonalé spojení chutí
Připravíme si směs, která nám těstoviny ozvláštní
Mezitím, co se nám vaří těstoviny, si do misky rozklepneme vejce. Ty si v misce vyšleháme a dochutíme je mletým pepřem a oreganem. Do vyšlehaných vajec poté nalijeme vodu, ve které se nám vařily špagety. Naopak k těstovinám, které máme ve vedlejším hrnci, po odlití vody přidáme sýr. Ten nastrouháme na hrubém struhadle a s těstovinami zamícháme.
Těstoviny osmažíme, díky tomu budou mít lahodnější chuť
Na pánvi s trochou rozpuštěného másla necháme na středním plamenu smažit směs těstovin a sýra. Těstoviny na pánvi necháme zhruba deset minut, poté je otočíme na druhou stranu. I z druhé strany takto vzniklý pokrm smažíme. Na těstoviny nalijeme vyšlehanou směs z vajec, pokud jsme milovníci sýr, tak těstoviny ještě posypeme. Pod pokličkou necháme dalších 10 minut, poté můžeme podávat.
Napište komentář