Takto dobrý palačinkový dort jste pravděpodobně ještě nikdy nejedli. Tajemství jeho kouzla spočívá v netypických ingrediencích, které dodají správnou chuť.
Pokud ani vy neodoláte dobré snídani po ránu nebo lahodnému dezertu ke kávě, tento recept je pro vás jako dělaný. Nejde totiž o jen tak ledajaký palačinkový dort, ale o speciální dobrotu od arabského šéfkuchaře, který si se vší pravděpodobností zamilujete již po prvním soustu. Jeho tajemství spočívá především v přidaných ingrediencích, které těstu dodávají správnou strukturu a nezapomenutelnou chuť. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do příprav!
Lahodný palačinkový dort
Na dorty nedá nikdo dopustit, hodí se ke každé příležitosti, můžete si je vychutnat kdykoli a jsou skvělým dárkem pro příbuzné či přátele. Pokud vám došly nápady a ohrané recepty vás nebaví, máme pro vás nezapomenutelný palačinkový dezert od samotného arabského šéfkuchaře. Jeho příprava je snadná, tudíž si s ní poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Jedná se o velmi geniální nápad, díky kterému si skutečně pochutná celá rodina. Pro jeho přípravu budete potřebovat následující ingredience:
- 3 zralé banány
- 2 vejce (nejlépe domácí)
- 3 polévkové lžíce krystalového cukru
- 1 polévková lžíce sušeného droždí
- 200 ml mléka
- 200 ml vody
- 260 g mouky
- 500 g tvarohu
- 200 g másla
- 380 g kondenzovaného mléka
- špetku soli
Postup pro přípravu palačinkového dortu:
- Nejprve si připravte banány. Ty oloupejte a příčně nakrájejte na kulaté plátky. Poté je vložte do větší mísy a přidejte k nim krystalový cukr, sušené droždí, vejce, mléko a nakonec sůl.
- Všechny ingredience nyní rozšlehejte pomocí mixéru, dokud z nich nevznikne homogenní nažloutlá směs – dejte si pozor, aby v ní nezbyla žádná hrudka.
- Nyní zahřejte vodu na zhruba 50-60 stupňů a nalijte ji do banánové směsi. Poté vše ještě promíchejte metličkou, aby vám vznikla nová, jemnější směs.
- Do směsí dále přidejte za stálého míchání mouku. Jakmile získáte finální těsto, přikryjte ho potravinovou fólií a nechte minimálně 20 minut odpočívat.
- Jakmile uplyne 20 minut, rozehřejte na pánvi rostlinný olej a po částech na něj začněte lít těsto – jako byste dělali běžné palačinky. Jednu po jedné poté dávejte na stranu a jakmile těsto spotřebujete, vrhněte se na přípravu krému.
- Abyste připravili krém, vyšlehejte mixérem odděleně tvaroh a máslo dohladka. Poté do másla začněte postupně přilévat kondenzované mléko (za stálého mixování).
- Jakmile do másla přidáte všechno kondenzované mléko, nepřestávejte mixovat a přidejte do směsi tvaroh – tvarohovou hmotu nemusíte vylít celou najednou, rozdělte ji na tři části a postupně ji mixérem vmíchejte, aby se produkty snáze spojily.
- Na každou palačinku nyní použijte 1,5 polévkové lžíce tvarohové směsi.
- Potřené palačinky pak začněte dávat na sebe a vytvořte chutný dort. Strany palačinkového dezertu nakonec potřete podle potřeby zbývajícím krémem.
- Nakonec nezapomeňte dort ozdobit bobulemi, ovocem, čokoládou nebo podle toho, na co máte zrovna chuť. A máte hotovo.
Tento dort je skvělou náhradou jakéhokoliv drahého moučníku, který lze zakoupit v obchodě. Díky přidaným ingrediencím navíc bude chutnat natolik dobře, že si jej zamiluje celá vaše rodina!
Napište komentář