Papírové kuchyňské utěrky naleznou své využití nejen při úklidu nečistot

Kuchyňské utěrky jsou pro mnoho hospodyněk nepostradatelné. Především se používají k odstranění přebytečného omastku ze smažených potravin, nebo jen k osušení a otření kuchyňské linky. Málo lidí však tuší, že tyto nenápadné ubrousky poskytují další skvělé možnosti, jak je použít. Máme zde pro vás pár tipů.

Kuchyňské utěrky jako všestranný pomocník

Jak tedy kuchyňské ubrousky použít i jiným způsobem, než výše zmíněným?

  • Pakliže bojujete s tím, že vaše zelenina, konkrétně tedy hlávkový salát rychle v lednici uvadá, pomohou právě kuchyňské utěrky, do kterých zeleninu zabalíte a poté vložíte do sáčku vhodného na tento druh potraviny. Salát si tak dlouho udrží svou svěžest a vzhled.
  • Kuchyňské ubrousky pomohou i jako náhražka za jemné sítko. Díky nim se vám opravdu zodpovědně podaří procedit polévky, či vývary od nečistot a přebytečných tuků.

  • Aby chleba nenavlhnul, je dobré jej umístit nejprve do lednice a pak až do kuchyňské utěrky.
  • Trápí vás dětské malůvky od pastelek na místech, kde nejsou vhodné? I zde kuchyňská utěrka dokáže pomoci. Pomalované místo přikryjte ubrouskem a přežehlete žehličkou. Barvy přilnou na utěrku a vy máte po starostech.

Jste snad milovníkem dobré kávy a nemáte zrovna k dispozici kávový filtr? Udělejte si jej z kuchyňské utěrky! Ubrousky pomohou stejně dobře i před smažením jakéhokoliv druhu masa. Když z něj odstraníte přebytečnou tekutinu, bude znatelně křupavější, a to se počítá!

Pokud máte rádi vypečenou slaninu a nechcete, aby vám znečistila při přípravě v troubě spotřebič, jen ji vložte do kuchyňské utěrky. Budete nadšení. Tuk se zachytí na ubrousku a mikrovlnka zůstane čistá. A jestli máte problém s tím, že vaše lahev od oleje je neustále mastná, omotejte ji kuchyňskou utěrkou a je to!

Šetrné vlhčené ubrousky

A máme tu pro vás na závěr ještě jeden velice zajímavý tip na domácí vlhčené ubrousky. Když jej vyzkoušíte, přestanete je kupovat. A to se vyplatí! Nožem pouze role utěrek rozříznete na dvě poloviny a umístíte každou z nich do hluboké plastové nádoby, kterou lze uzavřít. Pak už přidáte jen vodu a různé druhy oleje, dle preferencí. Například ricinový, nebo kokosový. Nádobu jen uzavřete a máte zásoby vlhčených utěrek, na jak dlouho chcete. No není to báječné? Vyzkoušejte to!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]