Jídlo z jednoho pekáče: Kuřecí stehna na peřince ze zelí a mrkve. Recept úplně bez práce, o vše se postará trouba

Při vaření má většina lidí ráda, když nemá moc nádobí a recept není náročný. Jídla se zeleninou jsou sice  pracnější, ale velmi chutná. Lze z nich uvařit z jednoho pekáče.

Tzv. jídla z jednoho hrnce, případně zapékací misky jsou oblíbenou variantou receptů. Je na nich pohodlné hlavně to, že všechny ingredience naskládáte dovnitř nádoby, kterou pak dáte buď dusit nebo péct do trouby. Počkáte pár desítek minut, než je vše hotové a můžete servírovat na stůl. Takové vaření se oplatí tehdy, kdy máte nasytit více strávníků nebo nemáte tolik času trávit ho v kuchyni. Takže se s chutí pusťte do našeho návodu na kuřecí stehna.

Co budete potřebovat na přípravu kuřecích stehen

  • 600 g kuřecích stehen
  • 400 až 500 g čerstvého bílého zelí
  • 1 mrkev
  • 200 g rýže
  • 1 cibule

  • 300 ml vody
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 2 až 3 stroužky česneku
  • Sůl  a pepř podle chuti
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  • Nejprve si přichystáme maso. Kuřecí stehna omyjeme studenou vodou. Dáme je do misky a přidáme k nim půl lžičky soli, pepř, polovinu lžičku sladké papriky, utřený česnek, olej a vše dobře promícháme, nejlépe rukama.
  • Rýži propláchneme studenou vodou. Zelí nadrobno nastrouháme a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky. Nyní všechnu zeleninu vložíme do zapékací misky. Doplníme solí, pepřem, paprikou a dobře promícháme.

  • Vodu smícháme s rajčatovým protlakem a nalijeme na směs v zapékací misce. Opět dobře promícháme.
  • Okořeněné maso vložíme na zeleninu v misce a přikryjeme ho hliníkovou fólií.
  • Zapékací misku dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 45 až 60 minut, až je maso měkké. Pak fólii odstraníme a necháme v troubě dalších 10 minut, aby se na mase vytvořila zlatavá kůrka.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*