Lahodný masový koláč: Za pár korun připravíte večeři jako z 5hvězdičkové restaurace

Placka z mraženého kuřecího zmrzlé maso vedle struhadla
Fotografie: YouTube

Tento recept na slaný masový koláč je ideální, když máte v mrazáku kuřecí prso a potřebujete z něj vytvořit rychlé jídlo.

Stačí pár dalších ingrediencí a během chvilky máte hotový lahodný pokrm, kterým potěšíte celou rodinu. Máte-li doma mražená kuřecí prsa, můžete z nich vytvořit jednoduchý a skvělý oběd nebo večeři. Tento recept je rychlý a vyžaduje jen minimum přípravy, přesto dává vzniknout plnohodnotnému a chutnému jídlu. Hodí se přesně pro ty dny, kdy potřebujete něco rychlého a sytého, aniž byste přípravou jídla museli trávit dlouhé hodiny.

Lahodný a sytý masový koláč s kuřecím

Slaný kuřecí koláč se připravuje velmi snadno, zároveň je ale plný skvělé chuti. Mražená kuřecí prsa nastrouháte velice lehce, smícháte se strouhanými brambory a sýrem, vše osmažíte na pánvi a během krátké chvíle máte hotovo. Tento pokrm je ideální pro večeře, pro něž chcete něco rychlého, zdravého a chutného. Je úžasný nejen pro rodinu, ale také jako oběd do práce nebo jako originální pohoštění pro návštěvy. Jeho jednoduchost a univerzálnost si snadno oblíbíte.

Ingredience:

  • Zmražené kuřecí prso – 1 velké, případně 2 malá;
  • Brambory – 2 kusy;
  • Vejce – 1 kus;
  • Cibule – 1 kus;
  • Sůl – podle chutí;
  • Pepř – podle chuti;
  • Oregano – podle chuti;
  • Bazalka – podle chuti;
  • Mozzarella – 200 g;
  • Rostlinný olej;
  • Čerstvá petrželka – snítka.
Zeleninové placky hotové šest placek na bílém talíři

Vezmu pár druhů zeleniny a připravím tyto zdravé křupavé placky. Miluje je i můj zmlsaný manžel

Postup:

  • Zmražené kuřecí prso nastrouhejte na hrubém struhadle.
  • Stejně tak nastrouhejte brambory.
  • Smíchejte kuřecí prso s bramborami a vejcem.
  • Cibuli nakrájejte najemno.
  • Nakrájenou cibuli přidejte ke směsi masa, brambor a vejce.
  • Dochuťte solí, pepřem, oreganem a bazalkou.
  • Nastrouhejte mozzarellu a také ji přimíchejte ke směsi.
  • Vše dobře promíchejte a vytvořte těsto.
  • Na pánvi rozehřejte olej.
  • Těsto nalijte na rozpálený olej a smažte pod pokličkou zhruba 15 minut.
  • Placku obraťte a smažte dalších zhruba 15 minut.
  • Hotovou placku posypejte nasekanou petrželkou, nakrájejte a podávejte.

Jednoduchá placka z kuřecího masa

  • Tip: Koláč můžete podávat samotný, ale také s přílohami – čerstvou i dušenou zeleninou, bramborovou kaší, batátovým pyré nebo s vařenými či šťouchanými bramborami.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*