Královské jídlo: Recept na tenké palačinky plněné kuřecím masem a cibulí. Skvěle zasytí celou rodinu za pár korun

Pokud nevíte, co uvařit na oběd pro vaši rodinu, vyzkoušejte tyto jednoduché plněné palačinky naslano. Je to opravdu moc dobré.

Někdy zkrátka už člověk neví, co by svým blízkým uvařil, protože má pocit, že vyzkoušel snad už úplně všechno. Ale od toho je tu internet, na kterém je obrovské množství receptů, které nemáte šanci za celý život všechny vyzkoušet. A jeden z nich je i tento recept na skvělé palačinky plněné kuřecím masem a cibulí. Pochutná si celá vaše rodina, z toho nemějte strach.

Co budete potřebovat

Náplň

  • 1 kg kuřecích žaludků
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • lžička sody
  • 6 jarních cibulek
  • 2 mrkve
  • 270 g žampionů
  • pepř, sůl a koření

Palačinky

  • 4 vejce
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • špetka soli
  • 600 ml mléka
  • 200 ml vody
  • 4 polévkové lžíce oleje
  • 300 g mouky

Naprosto skvělý oběd

Nejprve si osmažte kuřecí srdíčka na oleji, dokud se neodpaří veškerá tekutina. Zalijte sodou, promíchejte a počkejte, než zmizí pěna. Přikryjte pokličkou a pod ní duste přibližně 25 minut. Cibuli si nakrájejte na kostičky, tři mrkve nastrouhejte na hrubém struhadle a žampiony nakrájejte na kousky. Do pánve si dejte pár lžic rostlinného oleje a koření. Promíchejte a nechte 10 minut bez poklice.

Přidejte houby, osolte, opepřete a ještě přidejte bobkový list. K tomu ještě dodejte cibuli a mrkve a duste úplně do měkka. Nechte vychladit a poté všechno projeďte mlýnkem na maso. Vejce si vyšlehejte se špetkou soli a cukru. Přilijte mléko a vodu, zároveň i prosátou mouku a olej. Pořádně zamíchejte, mělo by vám vzniknout hladké těsto na palačinky. Na pánvi osmažte tenké palačinky.

A máte hotovo

Na každou palačinku dejte několik lžic masové náplně a udělejte z ní takový závitek. Pokud chcete, můžete je dát do zapékací misky a dát na ně kousek másla. Poté je pošlete do trouby a nechte ještě chvilku zapéct. Takto snadno se připravují ty nejlepší jarní závitky z běžných, a především cenově dostupných surovin. A můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*