Vytvořte si křehoučké sušenky ke kávě nebo čaji, jejichž přípravu zvládne úplně každý a nebudete potřebovat žádné speciální nástroje.
K výrobě tohoto oblíbeného pečiva vám bude stačit pouze pár obyčejných surovin a plastová PET láhev. Vznikne vám velmi chutné křehké pečivo, kterým budou všichni milovníci sladkého ohromeni. Tento recept vám nezabere více než deset minut a můžete své návštěvě podávat ke kávě sušenky z vlastní cukrářské dílny. Příprava je neuvěřitelně rychlá, snadná a zábavná. Klidně vám mohou pomoci i děti.
Připravte si tyto ingredience
- hladká mouka – 390 g
- cukr – 160 g
- máslo – 120 g
- olej – 75 g
- prášek do pečiva – 10 g
- vanilkový cukr – 5 g
- vejce – 2 ks
- mléčná čokoláda – 160 g
Postup přípravy receptu
K těstu přidejte kypřící prášek, vanilkový cukr a pořádně promíchejte. Nakonec přidáte hladkou mouku a zpracujte hladké nelepivé těsto, které po menších dávkách napěchujete do připravené PET láhve.
Vzhledem k tomu, že je pěchování do malého hrdla obtížnější, můžete klidně použít lahev, která má širší hrdlo, například ta od ledového čaje.
Nyní máte téměř hotovo
Vezměte si pečicí plech, který vyložíte pečicím papírem. Z připravené PET lahve budete vytlačovat na plech proužky těsta a po dvou až třech centimetrech je oddělte prstem nebo příborovým nožem. Pokračujte po celé ploše plechu. Předehřejte si troubu na 180 stupňů Celsia a pečte je po dobu 10 až 15 minut. Hotové sušenky nechte zchladnout a připravte si snadnou polevu. Rozehřejete mléčnou čokoládu a namočte v ní polovinu každé sušenky. Klidně můžete čokoládový konec posypat kousky oblíbených oříšků.