Pokud jste milovníci sýrových pomazánek, pak vyzkoušejte tuto variantu z uzeného sýra. Je to pochoutka, která bude hned pryč.
Pomazánky z nivy nebo tvrdého sýra jsou klasikou, která nesmí chybět na žádných jednohubkách. Už jste však zkoušeli k výrobě pomazánky použít uzený sýr? Ten dodá pomazánce zase trochu jiný rozměr. Použít můžete třeba uzený eidam, ale i salámové uzené sýry se budou do pomazánky hodit. Nejlépe si ji pak vychutnáte na krajíci domácího, lehce opečeného chleba.
Ingredience pro přípravu sýrové pomazánky
- 150 g uzeného klobásového sýra
- 3 vejce
- 2 mrkve
- 4 stroužky česneku
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 1 polévková lžíce majonézy
- 1 polévková lžíce zakysané smetany
- špetka soli
Postup přípravy sýrové pomazánky
Připravte si větší misku a do ní nastrouhejte na hrubém struhadle uzený sýr. Vejce dejte na sedm minut vařit do vroucí osolené vody. Tu poté slijte a vejce oloupejte. Na hrubém struhadle je pak všechna přistrouhejte k uzenému sýru. Mrkev očistěte a nastrouhejte pro změnu na jemném struhadle. Přidejte ji do misky se sýrem a vejci.
Vše důkladně promíchejte. Oloupané stroužky česneku protlačte přes lis nebo nasekejte nadrobno a přidejte k základu pomazánky. Vše ještě osolte a opepřete. Nyní přidejte lžíci zakysané smetany a lžíci majonézy, aby pomazánka byla vláčná. Opět vše důkladně promíchejte. Pomazánka z uzeného sýra je hotová vy ji můžete servírovat.
3 přísady, 1 vynikající domácí paštika: Geniální využití této ingredience vám zajistí originální svačinu
Nejlépe bude chutnat na domácím chlebu, který ještě předtím můžete zlehka opéct na suché pánvi. Určitě se hodí také na rohlík, bagetu nebo pro přípravu jednohubek. Natřenou pomazánku ještě dozdobte petrželkou, kouskem olivy nebo nakrájenou červenou paprikou, abyste jí dodali na talíři pěknou barvu. Dobrou chuť.
Napište komentář