Kuřecí prsa se řadí mezi nejdietnější maso. I proto jsou velmi oblíbeným pokrmem, který si připravujeme k obědu nebo večeři. Málokoho ale napadne z tohoto kusu masa připravit roládu, spíše se držíme u řízků nebo přírodní úpravy.
Kuřecí prsa jsou ale ideálním masem na přípravu rolády nebo špízů. Dokonce dokáží výslednou chutí natolik překvapit, že takto připravené kuřecí maso se dostává do popředí i před masem grilovaným. Recept, který na to potřebujeme znát, není nijak náročný a zároveň je dietní. Proto si zachovává všechny pozitiva kuřecího masa a můžeme jej do svého jídelníčku zařadit pravidelně.
Ingredience potřebné na přípravu kuřecí rolády:
- kuřecí prsa – 500 gramů
- sýr – 8 plátků
- vejce – 3 kusy
- strouhanka – 100 gramů
- sůl, pepř, citronová šťáva
Nejprve si nakrájíme kuřecí prsa
Kuřecí prsa si omyjeme a očistíme od přebytečných šlach a zbytků kostí. Následně je nakrájíme podélně tak, že nám vznikne několik tenkých steaků. Každý kousek masa si přikryjeme fólií a pomocí kladívka na maso naklepeme na tenké plátky.
Takto připravené kousky masa si poklademe na potravinářskou fólii a následně celou vrstvu masa osolíme a opepříme.
Maso obohatíme o náplň a zarolujeme
Na ochucenou vrstvu masa poklademe vrstvu tvrdého sýru a následně takto připravený pokrm stočíme do roličky. Právě k tomu nám poslouží potravinářská fólie, která zajistí, že maso bude držet po celou dobu pohromadě.
Připravenou roládu umístíme na několik hodin do lednice a necháme odpočívat. Těsně před tím, než roládu budeme připravovat, přichystáme si další náplň.
Blížíme se pomalu k výslednému cíli
Na tu bude potřeba v míse rozmíchat 3 vejce se solí. Roládu, kterou jsme mezitím vyndali z ledničky, si nakrájíme na tenké kousky. Každý z nich by měl mít tloušťku zhruba 2 – 3 cm. Vezmeme si špejli a na každou umístíme za sebou 3 kousky připraveného masa.
Takto připravený špíz obalíme nejprve ve vejci, následně také ve strouhance. Masové špízy umístíme na plech a poté do trouby, kde je pečeme po dobu půl hodiny na 180 stupňů.
Napište komentář