Domácí rajčatový protlak za pár babek: Je tak dobrý, že ho budete chtít jíst samotný po lžících – super snadná příprava

Rajčatový protlak už nemusíte kupovat v obchodě. Můžete si ho udělat doma, a nezabere vám to ani moc času.

Rajčatový protlak je věc, kterou čas od času zkrátka potřebujete. Například k dochucení různých omáček k těstovinám. Ale věděli jste o tom, že ho nemusíte kupovat v obchodě? Můžete si ho připravit doma a nebude vám to trvat ani moc dlouho. A především toho budete mít větší množství. Vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

Asi vás napadlo, že k tomuto protlaku budete potřebovat především rajčata. Jejich množství si zvolte sami, podle toho, kolik protlaku budete chtít. Pokud si ho budete chtít nějak dochutit, tak můžete přidat jakékoliv koření vás napadne. Je to jen a pouze na vás. Tak, a můžete se vrhnout na přípravu.

Je to velmi jednoduché

Je dost možné, že si rajčata pěstujete doma. To je úplně ideální, protože si jen můžete zajít na zahradu a natrhat si je. Pokud je ale na zahradě nemáte, tak budete muset zajít do obchodu. Rajčata si pořádně omyjte a nechte okapat. Poté je dejte do odšťavňovače. Šťávu poté nechte v nějaké nádobě asi hodinu a půl.

Za tu dobu se totiž vymačkaná šťáva oddělí na hustou a řídkou. Oddělte dužinu a tu poté vložte do samostatné nádoby. Šťávu rozhodně nevylévejte. Dužinu si dejte do hrnce a vařte ji na mírném ohni asi hodinu a půl. Poté ještě semínka rozmíchejte ponorným mixérem, abyste získali jednotnou hmotu. Poté protlak dejte do sklenic a nalijte tam trošku oleje a šťávy. Zbývající šťávu můžete vypít jako džus. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*