Každý správný kuchař by si měl alespoň jednou za život vyzkoušet připravit sladké marshmallows. Tento jednoduchý recept vás nikdy nezklame.
Pokud máte chuť na sladký dezert, ale nevíte po kterém receptu sáhnout, co si takhle připravit sladké marshmallows, které dozajista uspokojí veškeré vaše chuťové buňky? Recept je snadný, takže se nemusíte bát, že by se vám nepodařilo dosáhnout úspěchu – naopak jde o osvědčený postup, se kterým si hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Nyní už na nic nečekejte a vrhněte se do toho!
Recept na sladké marshmallows
Ačkoliv mnoho lidí může tvrdit, že připravovat marshmallows je příliš složité, a že se je vyplatí spíše zakoupit v obchodě, věřte, že ty, které si uděláte sami, vám budou chutnat o mnoho více. Kromě toho zase nejde o tak složitý postup, který byste nedokázali zvládnout – a to obzvláště v tomto případě. Pro přípravu budete potřebovat následující ingredience:
- 500 gramů jablek (nebo 200 gramů jablečného pyré)
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- 1 tyčinka skořice
- 8 gramů agar-agar
- 310 gramů cukru
- 2 ks vaječného bílku
- 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
- 2 polévkové lžíce moučkového cukru
Postup pro přípravu:
- Pokud si chcete připravit jablečné pyré sami, jednoduše si oloupejte několik jablek, zbavte je jadérek a nakrájejte je na malé kousky. Poté je vložte do hrnce, přidejte 1 lžíci citronové šťávy, 1 tyčinku skořice a trochu vody. Následně pyré vařte na středním ohni 20-25 minut.
- Jakmile doba uplyne, vyjměte skořici a uvařenou směs vložte do mixéru, abyste z í mohli vytvořit hladké pyré.
- Nyní smíchejte přípravek agar-agar s trochou vody a spolu s 200 gramy jablečného pyré a 160 gramy cukru jej smíchejte ve adekvátním hrnci. Ten odložte nyní na chvíli stranou.
- Připravte si mixér, vložte do něj dva bílky a na vysoké obrátky je vyšlehejte. Poté k bílkům přidejte zbytek cukru a pokračujte ve šlehání při vysokých otáčkách. Mezitím vložte jablečnou směs v hrnci na sporák a vyčkejte, než se začne vařit.
- Poté snižte rychlost mixéru a začněte k vyšlehaným bílkům pomaličku přilévat jablečnou směs – jakmile ji celou přilijete, opět zvyšte rychlost mixéru na maximum a šlehejte směs další 3 až 4 minuty.
- Až budete mít hotovo, směs vložte do cukrářského sáčku na zdobení a začněte marshmallows jeden po druhém tvarovat na pečící papír nebo teflonovou podložku – jejich tvar a velikost je pouze na vás.
- Jakmile budete mít všechnu hmotu zpracovanou, nechte marshmallow 8-12 hodin při pokojové teplotě odpočívat.
- Po uplynutí výše uvedené doby můžete začít marshmallows sestavovat – jednoduše je odtrhněte od papíru nebo sundejte z teflonové desky a slepte k sobě. Nakonec je obalte ve směsi z moučkového cukru a kukuřičné mouky (v poměru 1:1).
- A máte hotovo, dobrou chuť!