S tímto pokrmem dostanete do kolen všechny: Obalované párky v těstíčku

Kolikrát se člověk dostane do situace, kdy by i dal něco pořádně sytého a plného chuti, ale neví, co by. Tento recept je originální, lehce připravitelný a splní vaše požadavky. 

I když je ryze česká kuchyně zdaleka ta nejlepší, knedlo vepřo zelo se prostě časem dokáže omrzet. V tu chvíli přichází otázka: „Co teď?“. Odpověď je jednoduchá. Připravte si vlastní a originální pokrm, na který ani nespotřebujete zrovna moc ingrediencí. Času vás to taky moc stát nebude a pokud čekáte návštěvu, tak je všechny do jednoho s naprostou jistotou ohromíte. Sami vyzkoušejte a uvidíte.

Ingredience a postup přípravy párků

Budete potřebovat:

  • Tři kusy vajec
  • Jedno kilo brambor
  • Pět set gramů párků
  • Jedno balení dortových vaflí
  • Dvě polévkové lžíce majonézy (Můžete v případě nouze nahradit tatarkou)
  • Strouhanku dle potřeby
  • Škrabku
  • Hrnec
  • Sůl dle potřeby
  • Misku
  • Metličku
  • Pánev
  • Olej dle potřeby
  • Papírové utěrky
Fotografie: Unsplash

Nejprve se vrhněte na zpracování brambor. Musíte je pořádně umýt teplou vodou, jelikož se na nich může nacházet mnoho nečistot, které v jídle mít nechcete. Zároveň je rovnou oškrábejte škrabkou a nožem případně vykrojte různé výrůstky. Následně je nakrájejte na menší části a vložte do hrnce, zalijte vodou a dejte vařit alespoň na třicet minut, aby pořádně změkly.

Recept zvládne s přehledem každý

Jakmile to budete mít, tak přebytečnou vodu vylijte a nechejte brambory trochu zchladnout, během tohoto procesu do nich můžete hodit malý kousek másla. Následně začněte přilévat trochu mléka a během toho je mixujte či drťte, dokud z nich neuděláte hladkou kaši. Poté vhoďte ještě jeden malý kousek másla a můžete kaši odložit na později.

Nyní se můžete vrhnout na dortové vafle, které byste si měli rozložit, ať se vám s nimi lépe pracuje. V momentě, kdy se do kaše vsáklo máslo, ji můžete na vafle rovnoměrně natřít.

Fotografie: Unsplash

Chvíli opět počkejte, aby se do nic mohla vlhkost z kaše vsáknout a ony tak změknou a budou vhodnější pro váš účel. Mezitím si můžete do misky vyklepnout všechna vejce a opět s použitím trochy mléka je vyšlehejte.

Do druhé misky nasypejte strouhanku a jistě už tušíte, co budete dělat. Jedná se o takový klasický trojobal bez mouky. Vezměte si párky a postupně je namočte vždy do vajec a pak do strouhanky, následně je můžete uložit na nasáklé vafle a zarolovat.

Fotografie: Unsplash

Teď přichází ta zábavná část, kdy si na pánvi rozehřejete potřebné množství oleje a všechny obalené párky do ní vložíte. Můžete s chutí pozorovat, jak váš pokrm chytá zlatavou barvu.

V tomto momentě je ideální jej vytáhnout a odložit na cokoliv, na co předtím umístíte papírové utěrky. Ty vsáknou přebytečný olej do sebe a vy si tak budete moci vychutnat čistě křupavou strouhanku s těstíčkem. Podávat můžete jak chcete, každopádně se hodí nějaká omáčka v podobě tatarky či alespoň zelenina. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]