V dřívějších dobách byly těstoviny v námořnickém stylu na stolech přítomny v každé domácnosti, škole, školce a dalších jídelnách. Je to vydatné jídlo, které je jednoduché na přípravu.
Ve chvíli, kdy nemáte mnoho času, ale potřebujete nakrmit celou rodinu, jistě oceníte, že existují recepty, které jsou velmi jednoduché, časově nenáročné a přesto velmi chutné a u všech strávníků oblíbené. Další bonusem může být už jen to, že je recept levný. Všechny tyto body bez výjimky splňuje následující recept, který vám přinášíme. Určitě si ho oblíbíte s celou vaší rodinou.
Italský recept na rychlé těstoviny zaujme
Nejprve si připravte všechny suroviny, které budete potřebovat. Je třeba 450 gramů mletého hovězího masa a 130 gramů makarónů. To je základ. Dále budete potřebovat 240 mililitrů vody, 480 mililitrů mléka, lžící kukuřičného škrobu a lžíci papriky. Připravte si také dvě lžičky česnekového a stejné množství cibulového prášku. Nezapomeňte na lžičku hořčičného prášku, lžičku soli a černý pepř podle chuti. Připravte si také 100 gramů čedaru, případně jiného oblíbeného sýru.
Nejprve je třeba přichystat si maso. Vhodné je osmažit ho na velké mělké pánvi na středním ohni. Použijte minimum tuku a přebytečný tuk z pánve vylijte. Poté do pánve přidejte horkou vodu a další přísady. Tedy veškeré koření. Sýr zatím ponechte stranou. Směs v pánvi dobře promíchejte. Poté přiveďte k varu a přikryjte pánev pokličkou. Duste na mírném ohni 12 minut. Po této době sejměte pánev s připraveným pokrmem z ohně. Nyní je čas přidat sýr.
Nechte sýr rozpustit a máte skoro hotovo
Po přidání sýru do pokrmu pánev ještě na dvě minutky přikryjte pokličkou a pak těstoviny s masem a sýrem pořádně promíchejte. Nyní už stačí jen nandat připravené jídlo na talíře, případně dozdobit zelení a podávat strávníkům. Nejvíce vám těstoviny budou chutnat čerstvé. Není však problém si zbytek pokrmu případně později ohřát přímo na pánvičce nebo v mikrovlnné troubě.
Pokud máte rádi zapečené pokrmy, můžete těstoviny s mletým masem vložit do vymazaného pekáčku a dát zapéct do trouby. Pak pochopitelně příprava bude trvat delší dobu. Pokud vás však čas neomezujete, máte další verzi stejného pokrmu. Nyní nezbývá než popřát vám dobrou chuť.