Vše, co potřebujete, je pánev: Restaurační večeři připravíme ze dvou kusů vepřového masa za pouhých 20 minut

vepřové plátky na pánvi

Pokud máte v plánu překvapit své blízké a udělat z obyčejného dne speciální, nemusí to být žádná věda. Díky tomuto receptu vám stačí pár ingrediencí.

Spousta lidí chce občas své bližní překvapit tím, že uvaří něco speciálního. Někteří ovšem nemají rádi dlouhé přípravy, kdy ušpiní hromadu nádobí. To se pak totiž musí umýt, a to mnohdy nebývá taková zábava, jak se některým může zdát. Pro tyto lidi je tento recept jako stvořený, jelikož splňuje všechny požadavky, a navíc je jídlo naprosto výborné.

vepřové na medu

Co budete potřebovat

  • 2 ks vepřového steaku
  • 40 g másla
  • 5 stroužků česneku
  • 2 polévkové lžíce octa
  • 1 / 4 hrnku vody
  • 1 / 4 hrnku medu
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti
  • granulovaný česnek dle chuti
  • rostlinný olej na smažení

vepřové steaky na talíři

Nejprve ochuťte maso

Základem celého receptu je správné dochucení masa. Toho docílíte naprosto jednoduchým způsobem. Vepřové steaky si opláchněte vodou a dle potřeby očistěte. Poté z obou stran oba steaky posolte, opepřete a potřete granulovaným česnekem. Snažte se, ať se na mase udrží do nejvíce koření. Následně nechte maso přibližně 15 minut ležet, aby natáhlo chuť koření.

smažené vepřové v pánvi

Poslouží vám pouze pánev

Připravte si dostatečně velikou pánev. Ta bude vaším jediným pomocníkem společně s něčím, čím budete maso obracet. Do pánve nalijte rostlinný olej a rozpalte ji. Do rozpálené pánve vložte maso a plamen stáhněte, aby se maso opékalo na středním plamenu. Takto maso v pánvi opékejte přibližně 4 až 5 minut, až bude z obou stran dozlatova. Následně maso z pánve vyjměte, ale plotýnku s pánví nevypínejte.příprava omáčky

Zbývá připravit omáčku

K tak dobrému masu je vždy zapotřebí nějaká dobrá omáčka, která jej doplní. Na stále ještě rozpálené pánvi nechte rozpustit máslo, ke kterému následně přidejte prolisovaný česnek. Po chvilce přidejte ocet, med a vodu. Vše zamíchejte a vyčkejte, než se začne voda vařit.

vepřové maso v medové omácce

V tu chvíli snižte plotýnku na mírný oheň a vraťte na pánev maso. Takto vše opékejte 15 minut. Následně již máte maso křehké a připravené ke konzumaci. Všichni vaši blízcí se zaručeně budou usmívat nad talířem, na který dostanou maso právě od vás.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*