Recept ze špajzky: Jogurtovo-citrónová bábovka podle Květy Bílkové. Nejslavnější cukrářka ČSSR vyzradila recept

bábovka s citronem

Pokud máte občas chutě na sladké nebo byste si rádi dali nějaký dezert ke kávě, můžete si vyzkoušet tento recept na jogurtovou bábovku s citronovou polevou.

Téměř každý člověk se během svého života setká s mnoha druhy dezertů. Některé člověku zachutnají natolik, že si na ně zjistí recept, a poté si je dělá sám doma. Pokud stále hledáte, který dezert je pro vás ten pravý, vyzkoušejte si například recept na tuto jogurtovou bábovku s citronovou polevou, která vás zaujme tím, jak je lahodná.

Suroviny, které budete potřebovat

Na přípravu této bábovky si nachystejte následující suroviny:

  • 3 ks vejce
  • 1 hrnek pšeničné mouky
  • 1 / 2 hrnku cukru
  • 2 čajové lžičky vanilkového cukru
  • 2 polévkové lžíce prášku do pečiva
  • 1 ks krémový puding
  • 1 / 2 hrnku oleje
  • 1 hrnek přírodního jogurtu
  • strouhaná kůra z citronu
  • šťáva z citronu

Příprava této bábovky je velmi jednoduchá

Ať už jste začátečníkem v kuchyni nebo pravidelně připravujete různá jídla, tak tato bábovka není složitá na přípravu. Zvládne ji tedy i naprostý začátečník, který se bojí v kuchyni na cokoliv sáhnout. Jakmile se pustíte do přípravy této bábovky, tak začněte tím, že si vezmete misku a do ní dáte vejce a vanilkový cukr. Tyto dvě přísady důkladně vyšlehejte ručním šlehačem.

Přidejte do misky další přísady

V momentě, kdy si při šlehání vajec a cukru všimnete, že už se v misce vytvořila krásně nadýchaná pěna, můžete do misky přidat olej, jogurt, citronovou kůru a citronovou šťávu. Nyní můžete ruční šlehač nechat stranou a k práci si vzít stěrku. Tou jednoduše suroviny promíchejte tak, aby se spojily.

suroviny na pečení
Fotografie: Pexels

Nyní vytvořte těsto na bábovku

Protože už v misce máte téměř všechny suroviny, můžete se přesunout k tomu, že začnete postupně do misky přidávat prosátou mouku a prášek do pečiva. Přimíchat můžete také puding. Jakmile budou suroviny v misce, opět si vezměte stěrku a vše důkladně promíchejte. Hned poté si vezměte formu na pečení, vymažte ji máslem, vysypte krupicí a vylijte do ní toto těsto.

Bábovku už stačí jen upéct

Aby se bábovka mohla dát péct, rozehřejte si předem troubu na 160 °C. Až bude v trouba požadovaná teplota, dejte formu s těstem na bábovku péct asi na 40 až 50 minut. To, zda je bábovka po uvedené době pečení hotová, můžete zkontrolovat pomocí párátka. Po dopečení jej zapíchněte doprostřed bábovky a když vyndáte párátko bez kousků bábovky, je hotovo. Nakonec bábovku posypte moučkovým cukrem nebo polijte vámi vybranou polevou.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*