Na kamarádkách jsem vyzkoušela tuto delikátní pomazánku podle mé babičky. Všechny mě žadonily o recept

Sádlo se škvarky je klasika, kterou mnoho lidí miluje. Ale pokud hledáte něco lehčího a přitom chutného, zkuste jednoduchou pomazánku z bílých fazolí.

I přesto, že vás složení této pomazánky může překvapit, výsledkem je krémová pochoutka plná chuti. Skvěle se hodí na chléb s nakládanou okurkou. Bílé fazole jsou bohaté na bílkoviny, vlákninu a důležité minerály, zatímco kombinace jablka, cibule a koření dodává pomazánce svěží a aromatickou chuť.

Ingredience potřebné na fazolovou pomazánku:

  • 1 plechovka bílých fazolí (cca 400 g)
  • 1 malé (kyselé) jablko
  • 1 červená cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • sůl a pepř dle chuti

Příprava fazolové pomazánky krok za krokem

Jako první si vezmeme cibuli, kterou nakrájíme nadrobno. Jablko oloupeme a zbavíme jadřince. Nakrájíme jej na malé kousky, které si umístíme do misky. Vezmeme si pánev, na které rozehřejeme máslo. Na něm orestujeme najemno nakrájenou cibuli, jakmile nám zesklovatí, přidáme k ní také předem připravená jablka.

Tak vynikající pomazánku jsem ještě nikdy nejedla. Tento poctivý recept si zamilovala celá moje rodina

Lahodná pomazánka, se kterou si poradí i začátečník

Během toho, co restujeme jablko do změknutí, vrhneme se na přípravu fazolí. Ty si nejprve scedíme a poté pečlivě propláchneme pod tekoucí vodou. Jakmile je jablko měkké, na pánev přidáme i připravené fazole. Vše společně orestujeme a následně přendáme do misky vhodné k mixování. Za pomoci tyčového mixéru si z uvedených surovin připravíme hladkou směs.

Pomazánka z fazolí

Pomazánku dochutíme a můžeme podávat

Do směsi následně přimícháme také majoránku, kmín, sůl a pepř. Přidat můžeme také další oblíbené koření, pomazánka bude chutná ale i v této základní kombinaci. Fazolovou pomazánku podáváme s čerstvým chlebem a nakládanými okurkami. Tato pomazánka je nejen chutná, ale i výživná. Obsahuje méně tuku než klasické sádlo a přitom dodává tělu potřebné bílkoviny a vlákninu. Skladovat v lednici ji můžete 4–5 dní.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*