Tento delikátní salát mě naučil dědeček z venkova. Díky pečlivě vybraným přísadám ho miluje každý chlap

Salát s klobásou dvojfotka vlevo salát vpravo klobása

Že muži neradi salát? Pak ještě neokusili ten s klobásou, jež mu dodává „chlapskou“ chuť. Na její kombinaci se zeleninou a mákem si smlsnou i ženy. 

Salát s uzenou klobásou je vynikající a výživné jídlo. Využijete jej jako všednodenní oběd či večeři, ale také při zahradní party nebo jako vítané pohoštění pro návštěvy. Kombinace čerstvých rajčat s aromatickou uzenou klobásou vytváří jedinečnou chuť. Přidáte-li zelenou složku, jako například kopr nebo petrželku, dodáte salátu barvu, vůni, svěžest a lehkost. Mák zase salát obohatí svým specifickým aroma a texturou. Všechny složky společně hrají symfonii, která ladí například s masem. Chutnat tento salát bude ale i samostatně.

Božský salát s klobásou, zeleninou a mákem

Salát s uzenou klobásou lze podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu či rybě. Jeho příprava je extrémně snadná a zabere minimum času, takže jde o skvělou volbu pro rychlý oběd, svačinu nebo večeři. Díky využití krutonů zároveň zpracujete starší pečivo, recept tedy uvítají i rodiny, které nerady plýtvají potravinami.  Máte doma voňavou klobásku od místního řezníka a k tomu rajčata ze zahrádky? Pak vám dle tohoto receptu vznikne jídlo vpravdě královské.

Ingredience:

  • Uzená klobása – 200 g;
  • Tvrdý sýr – 200 g;
  • Rajčata – 2 ks;
  • Krutony – 100 g;
  • Česnek – 2 stroužky;
  • Mák – 1 polévková lžíce;
  • Majonéza – 3 polévkové lžíce.
Brambory s masem na pánvi hotové

Senzačně jednoduché zapečené brambory, které chutnají jako z luxusní restaurace: Stačí nakrájet 3 přísady

Salát s klobásou porce na talíři

Příprava salátu s uzenou klobásou:

  • Uzeninu a sýr nakrájejte na malé kostičky a smíchejte v salátové míse. Do salátu si můžete vybrat jakýkoli druh sýra.
  • Rajče zbavte jádřince a také nakrájejte nadrobno.
  • Rajče přidejte do salátu.
  • Do salátu nasypte krutony (kostičky pečiva, mohou být nasucho opražené nebo opečené na tuku) a stroužky prolisovaného česneku.
  • Do salátu přisypte mák.
  • Ochuťte majonézou.
  • Důkladně promíchejte.
  • Pokud chcete, můžete do salátu přidat petržel nebo kopr.
  • Vynikající rychlý salát na svačinu či večeři je na světě.
  • Podle libosti se do něj můžete přidávat i papriky, okurky a další potraviny.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*