Tento salát Valeria je mojí jasnou volbou během horkých měsíců. S tímto receptem nepřiberu ani deka

Salát Valeria hotový salát

Nabízíme vám jednoduchý recept na velmi chutný salát s korejskou mrkví a surimi tyčinkami. Salát se nazývá Valeria. Připravený jej budete mít během několika minut.

Korejská mrkev, známá také jako korejský mrkvový salát, je pikantní, sladkokyselý pokrm, inspirovaný korejskou kuchyní. Připravuje se z nastrouhané mrkve, jež se marinuje v octu, česneku, cukru, soli a koření, jako je koriandr a paprika. Někdy se přidává i cibule a sezamový olej. Výsledný produkt má výraznou chuť a křupavou texturu. Je také velice zdravý, má vysoký obsah vitamínu A, betakarotenu a vlákniny, což podporuje dobrý zrak, imunitu a trávení. Korejská mrkev je chutná součást salátů, příloha k hlavním jídlům nebo samostatný lehký pokrm.

Chutný a rychlý salát s korejskou mrkví a surimi tyčinkami

Znáte tu situaci, kdy máte nečekané hosty téměř za dveřmi? Přesně pro takové chvíle je tento recept na jasnou volbou. Jde o chutný a velmi rychlý salát, který jistě zaujme vás i vaše hosty. Bude skvělý na zahradní grilování, na oslavy narozenin i na jiné party. Uvidíte, jaký úspěch s ním sklidíte u rodiny i přátel. Také už se vám sbíhají sliny? Pak tedy pojďme do toho!

Suroviny:

• 200 g korejské mrkve;
• 1 plechovka konzervované kukuřice;
• 4 vařená vejce;
• 200 g surimi („krabích“) tyčinek;
• česnek – může a nemusí být;
• majonéza (nebo zakysaná smetana) na dresink;
• sůl – podle chuti;
• zelená složka (např. jarní cibulka) – podle chuti.

Salát z červené řepy hotový v míse

Tento odlehčený salát z červené řepy je mým oblíbeným pokrmem, když čekám na výplatu

Salát Valeria zakysaná smetana
Zdroj obrázku: Pixabay

Postup přípravy salátu:

• Krabí (tedy surimi) tyčinky nakrájejte na malé kostičky.
• Vejce uvařená natvrdo (10 minut vaření) oloupejte a nakrájejte také na malé kostičky. Samozřejmě lze použít kráječ.
• Nakrájejte zeleninu – taktéž nadrobno.
• Do mísy vložte vejce, zeleninu, surimi (krabí) tyčinky, korejskou mrkev, kukuřici, z níž jste předtím slili tekutinu.
• Podle potřeby přidejte prolisovaný nebo najemno nasekaný česnek
• Přidejte sůl.
• Dochuťte majonézou (nebo zakysanou smetanou).
• Vzniklý salát řádně promíchejte.
• Vložte do salátové mísy a ozdobte dle libosti.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*