Sangría je chutný alkoholický nápoj pocházející ze Španělska. Skvěle chutná, osvěží, lahodí i oku, proto se hodí k slavnostním příležitostem nebo pro pohodový večer na zahradě, ale i k zvláštní příležitosti, třeba po dobrém obědě s partnerem či přítelem. Jestliže máte rádi červené víno, pak si zamilujete i Sangríi, kterou doplňuje osvěžující ovoce. Příprava není složitá a prozradíme vám, jak takový nápoj připravit.
Potřebné ingredience
-
Červené víno
-
Cukr
-
Ovoce (jablko, meloun, broskve, mango apod.)
-
Citronová šťáva
-
Pomerančová šťáva
-
Voda
Jak Sangrii připravit
-
Do kastrolu nalijeme trochu vody a přidáme cukr. Množství si určete sami. Když dáte více vody, bude víno více naředěné. Totéž platí o cukru. Někdo rád sladší chuť, někdo zase méně sladší. Cukrovou vodu po svaření a úplném rozpuštění cukru nechte vystydnout.
-
Do velkého skleněného džbánu nalijte červené víno a zamíchejte do něj šťávu z pomeranče a citronu. Pak přilijte i vystydlou cukrovou vodu.
-
Nakrájejte si na kousíčky vámi zvolené ovoce (jablíčko, meloun, broskve, mango atd.) a zamíchejte do nápoje. Přidat můžete i kožení, jako je skořice. Záleží, jaké ovoce použijete.
-
Dejte do lednice vychladit a před podáváním přidejte ještě i kostky ledu, ozdobit můžete mátou nebo na kraj skleničky položit měsíček pomeranče.
Na závěr: Cukr lze přimíchat i přímo do vína a není potřeba jej svařovat ve vodě, ale bude déle trvat, než se zcela rozpustí. Místo vody můžete do vína přimíchat jemně perlivou vodu nebo ochucenou minerálku. V tomto ohledu se fantazii žádné meze nekladou. Nebojte se experimentovat.
Obrázky: maridaje.emol, annarecetasfaciles