K některým jídlům zkrátka sedí nějaký doplněk, který můžete přikusovat. Jedním z takových skvělých doplňků mohou být nakládaná rajčata, která připravíte během pár minut.
Nejčastěji si lidé k určitým pokrmům volí jako zeleninu na přikusování nakládané kyselé okurky. Někdo však nemá okurky zrovna v lásce, a tak je buď nevyhledává nebo vyhledává různé alternativy. Jednu z takových velmi zajímavých alternativ ocení zejména milovníci rajčat. Díky tomuto jednoduchému a rychlému receptu si totiž doma můžete udělat chutná nakládaná rajčata.
Co budete potřebovat
- 2 čajové lžičky soli
- 3 polévkové lžíce cukru
- ocet
- křen
- svazek kopru
- celý pepř
- bobkový list
- 3 stroužky česneku
- 3 hořčičná semínka
- třešňové listy
- rybízové listy
- půlku papriky
- 1 kg rajčat
Nejprve připravte rajčata
V první řadě je zapotřebí si všechna rajčata opláchnout a odstranit z nich nečistoty. Pokud se mezi rajčaty nachází nějaká, která jsou vadná či jinak poškozená, tak je vyhoďte. Jednotlivá umytá rajčata si prozatím můžete dát do nějaké větší misky, dokud si nepřipravíte sklenice, do kterých poté rajčata budete postupně dávat.
Nachystejte si sklenice
Vezměte si čisté či sterilizované zavařovací sklenice, ve kterých budete rajčata skladovat. Do sklenic postupně dejte plátky křenu, stroužky česneku, nakrájené listy třešní a nakrájené listy rybízu. Nakrájejte papriku a také jí přidejte do sklenic. Nakonec do každé sklenice dejte také bobkový list, pepř a hořčičné semínko.
Nejjednodušší domácí kečup: Jednodušší recept nenajdete! Konečně poznáte jeho opravdovou chuť
Nakonec přidejte rajčata
Do sklenic nakonec dejte rajčata a připravte nálev. Nejdříve do sklenic nalijte horkou vodu, kterou posléze, až trochu zchladne, zase vylijte. Vezměte si hrnec a přiveďte v něm vodu k varu. Do vody dejte cukr se solí a obojí v této vodě rozpusťte. Následně plotýnku vypněte, nalijte do vody ještě ocet a poté směs nalijte do sklenic. Za přibližně 10 minut sklenice zavřete a do druhého dne přes ně dejte utěrku.
Napište komentář