Něžný salát dostal svého jména pro svou nejjemnější konzistenci a nízký obsah kalorií

lahodný salát

Saláty jsou lidmi velmi oblíbené zvláště v teplém počasí. S pomocí tohoto absolutně jednoduchého receptu si velmi lahodný salát můžete připravit i vy sami doma.

Během letních měsíců volí spousta lidí k jídlu různé saláty. Jeden z důvodů je i ten, že si snaží udržet plavkovou figuru. V letních vedrech také spousta lidí nemá moc chuť k jídlu, a proto vyhledává něco lehkého. Salát je pak ideální volbou, protože je nejen lehký, ale v některých případech i perfektně osvěží. Jeden takový salát si můžete připravit díky tomuto receptu.

Co budete potřebovat

  • 3 vejce
  • 1 tavený sýr
  • 200 g nakládaných žampionů
  • 4 kolečka konzervovaného ananasu
  • svazek kopru
  • 0,5 lžičky soli
  • majonézu dle chuti

Začněte vejci a sýrem

Vezměte si nějaký menší hrnec, naplňte jej vodou a dejte do něj vařit vejce tak, aby byly natvrdo. Mezitím si vezměte dostatečně velkou misku a dejte do ní tavený sýr. Uvařená vejce poté oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Ty pak přidejte do misky k tavenému sýru. Vše společně můžete už lehce promíchat, aby se začaly spojovat chutě.

Pokračujte krájením hub

Žampiony si nakrájejte na malé kousky. Pokud mezi nimi máte nějaké malinké kusy celých žampionů, tak je krájet nemusíte. Houby následně přidejte do misky k ostatním ingrediencím. Z konzervy si vezměte kolečka ananasu a také je nakrájejte na drobné kousky. Poté je můžete přidat do misky a opět lehce promíchat s ostatními ingrediencemi.

Salát

Letní okurkový salát tak, jak jej neznáte: Tak chutný, že ho dělám každý 2. den, je to všechno o „dresinku“

Celý salát dokončete

Nasekejte kopr nadrobno a přidejte ho do misky. Celý salát následně osolte a přidejte do něj majonézu. Její množství si vždy určete sami podle toho, jak moc majonézy máte v salátech rádi. Celý salát poté velice důkladně promíchejte, čímž dokonale propojíte veškeré chutě. V tuto chvíli již máte hotovo a můžete servírovat. Pokud nějaký salát zbyde, můžete jej dát do ledničky a užít si jej i druhý den.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*