Sražené zvíře v příkopě nebyl pes, ale vlk. Muž ho přesto zachránil

Co když někde uvidíte sražené zvíře? Je třeba mu poskytnout pomoc. Tak jako to udělal i tento muž, který ho uviděl v příkopě. Na první pohled si myslel, že je v příkopu sražený pes. Až když přišel blíže tak zjistil. Že zvířetem není pes, ale že je to vlk. Přesto neváhal a rozhodl se, že mu musí pomoci. Je to živý tvor, a tak ho zde rozhodně nemůže nechat jenom tak na pospas osudu.

Odvezl ho k lékaři

Bylo vidět, že sražené zvíře velmi trpí. I když se muž bál vzít ho a naložit do vozu, bylo vidět, že se vlk nijak nebrání a je si vědom toho, že mu muž chce pomoci. A tak ho sebral z příkopu, naložil ho do vozu a co nejrychleji uháněl směrem k městu, kde je veterinární ordinace, kde by bylo možné zvířeti pomoci. Nebýt tohoto muže, tak by sražené zvíře našlo v příkopu smrt, která by byla jistě velmi bolestivá a také jistě velmi nepříjemná.

Lékaři mu pomohli

Bylo to náročné, jelikož sražené zvíře mělo hodně zranění a hodně zlomenin. Lékaři udělali vše, co mohli, poskytli mu první pomoc a následně už jenom sledovali průběh jeho rekonvalescence. Bylo vidět, že se s každým dnem lepší, a tak už velmi brzy bude moci zpět do svého teritoria. Tedy zpět do divočiny, tedy zpět do volné přírody. Tam vlk také patří, jelikož je to pro něho správné, přirozené teritorium.

Byl vrácený do přírody

Když se dostal z nejhoršího, byl přemístěný do útulku, kde probíhala jeho rehabilitace. Tam se postupně doléčil. Díky péči a dostatku jídla se z něho opět stal silný jedinec, který už mohl do přírody. Jeho vypuštění byla velká událost. Ne každý byl ale rád, že byl vlk zachráněn. Doslova nadávky si musel muž zachránce vyslechnout od místních farmářů, kteří vlky v okolí přímo nesnášejí. To proto, že ohrožují jejich farmaření. Ti by byli nejradši, kdyby zvíře zahynulo. Jde však o živého tvora, a i když může škodit lidem, byl v přírodě dříve než oni. A tak si zaslouží záchranu.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]