Udělejte si toto chutné kuřecí maso ve vlastní šťávě a rozhodně nebudete litovat, skladovat jej můžete jak dlouho jen budete chtít. Pokud nakoupíte maso v akci, tak se vám to i vyplatí.
Není nic lepšího, než nemuset nic moc řešit a prostě si jen vytáhnout zavařené kuřecí maso, které poté můžete zkonzumovat dle libosti třeba s rychlou a jednoduchou přílohou, jako je rýže, Maso do sklenic zavaříte naprosto snadným způsobem a ani na něj nebudete potřebovat nijak moc ingrediencí. To je v dnešní době velká výhoda, jelikož ceny nejen masa rostou enormní rychlostí nahoru a je tedy dobré, když je člověk připraven na horší časy. Stačí jen nakoupit maso ve velkém.
Ingredience, které budou na přípravu potřeba:
- Kuřecí maso – dle potřeby
- Sůl – dle chuti
- Voda – dle potřeby
Na každou sklenici o objemu 500 ml:
- Sůl – půl lžičky
- Nové koření – 3 kuličky
- Černý pepř – 5 kuličky
- Bobkový list – 1 kus
Nejprve je potřeba důkladně očistit sklenice. Omyjte je pod tekoucí vodou a vydrhněte je s pomocí jedlé sody, která pomůže sklenice vyčistit k dokonalosti. Do hrnce napusťte přiměřené množství vody a dejte ji vařit, ponořte do ní víčka od sklenic a nechejte je na chvíli provařit. Poté je z vody odeberte a vyčkejte, než vychladnou.
Kuřecí maso vykostěte, pokud to je potřeba a nakrájejte ho na středně velké kusy. Zbylé kosti hlavně nevyhazujte, uděláte z nich vývar, který následně rovnoměrně rozlijete do všech zavařovacích sklenic. Dle chuti vývar dosolte, stejně tak i kuřecí kousky. Do každé připravené sklenice dejte 2 kuličky nového koření a 3 kuličky černého pepře.
Příprava kuřecího masa ve sklenici se vyplatí
Poté dejte do poloviny sklenic kuřecí kousky a nějak rovnoměrně je rozmístěte. Následně na ně dejte čtvrt lžičky soli, zbylé nové koření, zbylý černý pepř a bobkový list. Doplňte sklenice o zbylé kuřecí kousky až po hrdlo a přisypejte na ně zbylou sůl. Zakryjte sklenice alobalem a nachystejte si plech vyložený pečicím papírem a posypaný solí.
Dejte na plech sklenice a poté ho vložte do studené trouby, tu nastavte na 180 stupňů a po zahřátí pečte maso ve sklenicích cca 60 minut. Poté snižte teplotu v troubě na 100 stupňů a pečte maso další čtyři hodiny. Poté vyndejte plech z trouby, sundejte sklenice z plechu a odstraňte ze dna sůl. Dolijte sklenice vroucím vývarem a ihned je pevně uzavřete víčky. Nechejte sklenice vychladnout pod utěrkou, poté je skladujte na temném a chladném místě.
Napište komentář