Rady a tipy

Skladujte česnek tak, aby dlouho vydržel čerstvý a byl stále kvalitní

Česnek je v české kuchyni nenahraditelnou surovinou. Mnozí zahrádkáři si jej pěstují sami na zahrádce. Ti, co zaseli v zimě sklízí v červenci. Zahradníci, kteří se pustili do výsadby česneku na jaře, pak sklidí plodiny ke konci srpna. Tak jako tak je nutné česnek vhodně skladovat, aby nezplesnivěl. Jak tedy na to? […]

Rady a tipy

Přírodní antibiotika s výrazným efektem najdete i ve své kuchyni

Antibiotika, která jsou průmyslově vyráběná, již leckomu zachránila život při závažných bakteriálních infekcích. Nejčastějším a nejznámějším antibiotikem je samozřejmě penicilin. Chemicky připravované medikamenty mohou v mnoha případech pomoci, rovněž ale způsobují celou řadu nežádoucích účinků. Příroda však skrývá nejedno tajemství a můžeme v ní hledat také velice účinné potraviny, které mají podobné účinky jako průmyslově vyrobená antibiotika. […]

Rady a tipy

Jak správně zamrazit česnek, aby vydržel kvalitní co nejdéle

Česnek je pro svůj vysoký obsah vitamínů a minerálů velice blahodárný pro náš organismus. Abyste jej nemuseli neustále loupat a kupovat, je možné ho i zamrazit. A pokud to uděláte správně, nenarušíte tímto procesem nikterak jeho chuť ani konzistenci. Jak tedy na to? […]