Rady a tipy

Nekonečné množství česneku lze vypěstovat rychle a jednoduše v jakékoliv domácnosti

25. 9. 2020

Obecně je česnek považovaný za velmi zdravou surovinu, která se často používá i v lidovém léčitelství. Říká se o něm, že je až desetkrát silnější než leckterá průmyslově vyráběná antibiotika. Pokud si budete chtít vypěstovat česnekové výhonky do pomazánky, máme pro vás skvělý tip, jak to učinit krok za krokem v domácích podmínkách. Je to vlastně neuvěřitelně snadné. […]

Rady a tipy

Léčivý česnekový sirup, jako nejsilnější přírodní antibiotikum, je účinným pomocníkem v boji proti zdravotním neduhům

20. 9. 2020

Česnek je v kuchyni často používanou surovinou. Nejen, že je velmi aromatický a chutný, také oplývá léčivými vlastnostmi. Objevte jeho sílu a připravte si česnekový sirup, který předčí i ta nejúčinnější antibiotika. Kromě toho je zcela bez chemických látek. Navraťte se k přírodě a vyzkoušejte tento zázrak.  […]

Rady a tipy

Skladujte česnek tak, aby dlouho vydržel čerstvý a byl stále kvalitní

31. 8. 2020

Česnek je v české kuchyni nenahraditelnou surovinou. Mnozí zahrádkáři si jej pěstují sami na zahrádce. Ti, co zaseli v zimě sklízí v červenci. Zahradníci, kteří se pustili do výsadby česneku na jaře, pak sklidí plodiny ke konci srpna. Tak jako tak je nutné česnek vhodně skladovat, aby nezplesnivěl. Jak tedy na to? […]

Rady a tipy

Přírodní antibiotika s výrazným efektem najdete i ve své kuchyni

29. 7. 2020

Antibiotika, která jsou průmyslově vyráběná, již leckomu zachránila život při závažných bakteriálních infekcích. Nejčastějším a nejznámějším antibiotikem je samozřejmě penicilin. Chemicky připravované medikamenty mohou v mnoha případech pomoci, rovněž ale způsobují celou řadu nežádoucích účinků. Příroda však skrývá nejedno tajemství a můžeme v ní hledat také velice účinné potraviny, které mají podobné účinky jako průmyslově vyrobená antibiotika. […]

Rady a tipy

Jak správně zamrazit česnek, aby vydržel kvalitní co nejdéle

17. 7. 2020

Česnek je pro svůj vysoký obsah vitamínů a minerálů velice blahodárný pro náš organismus. Abyste jej nemuseli neustále loupat a kupovat, je možné ho i zamrazit. A pokud to uděláte správně, nenarušíte tímto procesem nikterak jeho chuť ani konzistenci. Jak tedy na to? […]

Rady a tipy

Přestaňte utrácet za kupovaný česnek a jednoduše si ho sami vypěstujte

1. 5. 2020

Vypěstovat si domácí česnek, to skutečně není nic složitého. Tedy pokud víte, jak na to. Společně si ukážeme osvědčené postupy, díky kterým to zvládne každý. Výsledkem budou velké a kvalitní paličky česneku, které budou nejenom skvěle vonět, ale budou i skvěle chutnat. A také budou mít nejenom v jídlech velkou sílu. Budou mít vlastnosti, které kupovaný čínský česnek nikdy nedokáže nabídnout. […]