Rady a tipy

Používáte stále klasický manuální mlýnek na maso? Poradíme vám, jak jeho části dobře naostřit

22. 10. 2020

V dnešní moderní době už málokdo používá starý ruční mlýnek na maso. Přitom ještě před několika lety byl tento způsob mletí masa vlastně velmi frekventovaný. Dnes již mnoho lidí dává přednost tomu, že si mleté maso koupí hotové. Nedostatek času se tak v domácnostech projevuje i v tomto ohledu. Přesto všechno se najdou hospodyňky, které klasický kovový mlýnek na maso doma mají. Jak se o ně správně starat? […]

Rady a tipy

Rozmrazování masa má svá pravidla, která se kvůli bezpečnosti vyplácí dodržovat

7. 8. 2020

Pokud se chcete vyhnout každodenním nákupům, je nasnadě udělat si zásoby v mrazáku. Tam může patřit i maso. V případě, že se rozhodnete mražené potraviny spotřebovat a budete z nich chtít něco uvařit, je zapotřebí při rozmrazování postupovat určitým způsobem. Zvlášť u masa je to velice důležité. Ideální je samozřejmě vařit z masa čerstvého, ale ne vždy se to podaří. […]

Rady a tipy

Jak správně a bezpečně rozmrazit jakékoliv maso

5. 6. 2020

Žijeme v domě, kde mám mnoho potravin v mrazáku. Když je vyndáme, je třeba vědět, jak na rozmrazení masa. Ne každý to totiž umí. A přitom ho každý rozmrazuje, jelikož mrazák je pomocníkem, bez kterého se většina z nás neobejde. […]

Rady a tipy

Naučte se správně mrazit maso, nejedná se o žádnou alchymii

3. 6. 2020

Pokud nechcete vážit cestu do obchodu víckrát za sebou, je možné si potraviny nakoupit do zásoby a u některých lze využít mražení k prodloužení trvanlivosti. V mrazáku tak budete mít vždy k dispozici čerstvé suroviny na vaření svých oblíbených pokrmů. Nyní se budeme soustředit na to, jak správně zamrazit různé druhy masa. […]

Rady a tipy

Správná úprava masa ho dokáže zbavit všech nežádoucích škodlivin

27. 4. 2020

Úprava masa není jenom o tom, že ho připravíme tak, aby nám chutnalo. Často je třeba udělat i něco, čímž můžeme zajistit, že maso nebude rizikové. Tedy že pro naše tělo nebude škodlivé. Jak se chránit? Vhodné je upravit maso tak, aby se dokázala řada škodlivých látek eliminovat. […]

Rady a tipy

Čerstvost masa můžete ověřit již u regálu v obchodě

23. 4. 2020

Čerstvost masa je důležitá jak proto, aby vám chutnalo, tak proto, abyste neměli zdravotní potíže. Jak se dá ověřit, že je vše v pořádku? Pokud nakupujete u malého a známého řezníka, je celkem jisté, že ten bude na kvalitu dbát. Co ale ve velkých obchodech, v supermarketech, kde často nevíte, co může být na mističce zabaleno? Poradíme vám několik triků, jak správně vybrat kuřecí maso. […]

Rady a tipy

Čerstvost masa poznáte podle detailu u jeho struktury

14. 3. 2020

Jak poznat čerstvost masa v obchodech? Je to jednodušší, než si myslíte. A rozhodně nemáme na mysli to, že se podíváte na obal. Ten velmi často lže. I když je datum dnešní a trvanlivost za dlouho, tak můžete zjistit, že maso není takové, jak očekáváte. Na čerstvost masa a její poznání platí úplně jiný fígl. Ukážeme si ho. […]

Rady a tipy

Co se zbytkem potravin?

25. 6. 2018

Občas se stane, že každému zůstanou nějaké zbytky ať už od oběda či večeře. Někdy méně a jindy více. Pokud patříme mezi osoby, které nerady vyhazují zbytky jídel a nemají doma hospodářství, aby zbylé potraviny […]