Rady a tipy

Správná úprava masa ho dokáže zbavit všech nežádoucích škodlivin

27. 4. 2020

Úprava masa není jenom o tom, že ho připravíme tak, aby nám chutnalo. Často je třeba udělat i něco, čímž můžeme zajistit, že maso nebude rizikové. Tedy že pro naše tělo nebude škodlivé. Jak se chránit? Vhodné je upravit maso tak, aby se dokázala řada škodlivých látek eliminovat. […]

Rady a tipy

Čerstvost masa můžete ověřit již u regálu v obchodě

23. 4. 2020

Čerstvost masa je důležitá jak proto, aby vám chutnalo, tak proto, abyste neměli zdravotní potíže. Jak se dá ověřit, že je vše v pořádku? Pokud nakupujete u malého a známého řezníka, je celkem jisté, že ten bude na kvalitu dbát. Co ale ve velkých obchodech, v supermarketech, kde často nevíte, co může být na mističce zabaleno? Poradíme vám několik triků, jak správně vybrat kuřecí maso. […]

Rady a tipy

Čerstvost masa poznáte podle detailu u jeho struktury

14. 3. 2020

Jak poznat čerstvost masa v obchodech? Je to jednodušší, než si myslíte. A rozhodně nemáme na mysli to, že se podíváte na obal. Ten velmi často lže. I když je datum dnešní a trvanlivost za dlouho, tak můžete zjistit, že maso není takové, jak očekáváte. Na čerstvost masa a její poznání platí úplně jiný fígl. Ukážeme si ho. […]

Rady a tipy

Co se zbytkem potravin?

25. 6. 2018

Občas se stane, že každému zůstanou nějaké zbytky ať už od oběda či večeře. Někdy méně a jindy více. Pokud patříme mezi osoby, které nerady vyhazují zbytky jídel a nemají doma hospodářství, aby zbylé potraviny […]