Tento nepečený ovocný dort nemá žádnou chybu. Doslova se rozpadá na jazyku

Piškotový dort

Příprava dortu nemusí být složitá, a přesto nás výsledek dokáže ohromit. Pokud nejste milovníci pečení, je tento nepečený dort přímo na míru pro vás.

Dorty, které není zapotřebí péct, jsou velmi oblíbené. Jejich příprava není tak náročná a výsledná chuť nás dokáže jednoduše ohromit. Často se jedná o dorty svěží, ideálně se hodí do letních dní nebo na venkovní oslavu. Jejich výhodou je bezesporu to, že jsou nejen technicky, ale i časově nenáročné.

Ingredience potřebné na svěží nepečený dort:

  • 1 velké balení piškotů
  • 500 mililitrů šlehačky
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 malá prášková želatina
  • libovolné ovoce

Základem dortu je nejen korpus, ale hlavně pudink

Jako první si na tento dort připravíme pudink, ten uděláme podle návodu, který je uveden na jeho zadní straně. Mezitím, co nám hotový pudink stydne, se vrhneme na přípravu šlehačky. Tu je zapotřebí pomocí ručního mixéru vyšlehat do tuhé hmoty, které se nebude v nádobě pohybovat. V horké vodě si také necháme rozpustit připravenou želatinu.

Koláč ala dort

Babička mi dovolila zveřejnit její delikátní borůvkový dort. Chlapi u nás se po něm mohou utlouct

Vytvoříme jednu směs pro základ dortu

Aby nám vznikla dortová směs, jednoduše smícháme jednotlivé připravené ingredience – pudink, šlehačku a želatinu. Vznikne nám hutná jednotná směs, která poslouží jako základní stavební kámen našeho dortu. Nyní budeme potřebovat dortovou formu a libovolné ovoce, které máme po ruce nebo v oblibě.

Mix ovoce
Fotografie: Pexels

Připravené suroviny vrstvíme do výsledného dortu

Na dno připravené formy vyskládáme piškoty a ovoce, nekladnou se zde žádné požadavky na to, jak má výsledný dort vypadat, protože můžeme popustit uzdu své fantazii a projevit svoji kreativitu. Na vrstvu ovoce a piškotů přijde vrstva krému, poté pokračujeme další vrstvou piškotů a ovoce. Tento postup dodržujeme do chvíle, než je forma zcela zaplněna, nebo nám dojde ovoce či pudinkový krém. Dort necháme v lednici zatuhnout, a to ideálně přes noc.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*