Takhle vaří moje babička: Mleté maso stačí zabalit do tortilly. Výsledkem je lahůdka k obědu i večeři

tortilla s mletým masem

V dnešní době se hodně rozrůstá nabídka jídel, které obsahují tortillu. Pokud jste si tuto surovinu také oblíbili, udělejte si doma tortillu plněnou mletým masem a zeleninou.

Lidé se naučili objednávat mnoho jídel z restaurací, a proto přišli i na některé nové potraviny, které doposud doma nejedli a jen díky možnosti objednat jídlo domů, si vyzkoušeli něco nového. V poslední době se v restauracích objevilo hodně nových jídel s tortillou a lidé tak začali tuto surovinu konzumovat mnohem více, jelikož je velmi dobrá. Pokud máte i vy rádi tortillu a chtěli byste ji zkusit udělat více způsoby, zkuste si třeba tuto s mletým masem a zeleninou.

Suroviny, které budete potřebovat

Na přípravu tortilly s mletým masem a zeleninou budete potřebovat následující suroviny:

  • 1 ks cibule
  • 5 ks tortilla
  • 1 ks mrkev
  • 1 / 4 čajové lžičky mletý černý pepř
  • 1 ks rajče
  • 1 / 3 čajové lžičky soli
  • 1 ks svazek petržele
  • 150 ml rajčatová omáčka
  • 1 ks svazek kopru
  • 2 ks stroužky česneku
  • 500 g mleté vepřové maso

Jak připravit tortillu plněnou mletým

Pokud jste se pustili do přípravy tohoto pokrmu, začněte tím, že si vezmete cibuli, oloupete ji a poté ji nakrájíte na kousky. Následně si vezměte rajčata a ty také nakrájejte na kousky. Mrkev si oloupejte, omyjte a nastrouhejte nahrubo na struhadle. Až budete mít hotovo, vezměte si česnek, oloupejte jej a prolisujte do misky k mletému masu.

rajčatová omáčka na směsi

Smíchejte suroviny do tortilly

Do směsi s mletým masem dejte kromě česneku také polovinu nakrájené cibule, petrželku a kopr. Aby bylo mleté maso chutné, osolte jej, opepřete a důkladně promíchejte. Jelikož vám zbyly některé suroviny, vezměte si pánev, dejte na ní rostlinný olej a orestujte na oleji druhou polovinu cibule a mrkev. Tuto směs následně zalijte rajčatovou omáčkou.

krájení tortilly

Připravte si tortilly před pečením

Do směsi, kterou máte v pánvi, si nasypte sůl, mletý černý pepř a vše promíchejte. Zároveň vše duste, dokud se veškerá tekutina neodpaří. Než se směs dodusí, vezměte si tortilly a na ně rozetřete mleté maso. Poté tortilly srolujte a tento váleček nakonec rozkrájejte na kousky, které by měly být široké asi 5 cm.

Válečkem přejedu mleté maso, dám na něj strouhaný sýr, sroluji a uložím do mrazáku. Nic lepšího jste roky nejedli

tortilly se směsí

Připravte tortilly do zapékací mísy

Po dokrájení tortilly byste si měli vzít vhodnou zapékací mísu a na její dno dát 2 / 3 zeleninové směsi. Na tuto směs následně pokládejte nakrájené kousky tortilly. Vše nakonec zalijte zbytkem zeleninové směsi. Následně zapékací formu zakryjte alobalem a rozehřejte si troubu na 180 °C.

Na pekáč vyválím mleté maso a ponořím do něj uvařená vejce natvrdo. Za 45 minut vytáhnu z trouby nevětší pochoutku

hotové zapečené kousky tortilly

Dejte tortilly péct

V momentě, kdy bude v troubě požadovaná teplota, můžete dát zapékací formu s tortillami a se zeleninovou směsí péct. Vše by se mělo péct asi 35 až 40 minut. Jakmile uplyne tato doba, můžete z formy sundat alobal a jídlo péct ještě dalších 10 minut v troubě již odkryté.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*