Trpíte často na silné bolesti hlavy? Vyzkoušejte přírodní lék na jejich tlumení

Fotografie: Freepik

Věděli jste, že 3 až 5 % populace po celém světě trpí na chronické bolesti hlavy? Jde o naprosto nesnesitelnou záležitost. Neodbytná bolest je k nevydržení. Nejde ani tak o intenzitu, ale především o to, že vás otravuje a obtěžuje. Neustále se vrací v silných či méně silných vlnách. Zatmívá se vám před očima a bolí vás čelo.

Někdy to dojde až tak daleko, že nemůžete normálně fungovat. Pokud se v tomto popise poznáváte, pak nezoufejte. Máme pro vás totiž jednoduché a přírodní řešení.

Fotografie: Freepik

Lék na bolesti hlavy

Je až k neuvěření, kolik do sebe někteří lidé musí naládovat prášků, aby migrénu zahnali pryč. Přitom řešení je tak jednoduché. Stačí vám jen pár ingrediencí, které máme běžně doma v kuchyni na poličce. Žádné složité chemické procesy, žádné pochybné složení. Čistá příroda. Nic víc nepotřebujete. Připravte si

  • 10 stroužků česneku
  • 300 ml medu
  • lžičku kuliček černého pepře
Fotografie: Pixabay

Jak připravit domácí medicínu na migrénu

Oloupejte česnek a nakrájejte na co nejdrobnější kousky. Můžete použít i lis. Dejte ho do sklenice, přidejte med a nakonec pepř. Ten vám předtím doporučujeme rozdrtit v hmoždíři pěkně najemno.

Čerstvě nadrcený pepř má mnohem lepší účinky než kupovaný drcený. Sklenici pečlivě zavřete a umístěte na suché a vlhké míst. Lednice je dobrá, ale úplně nejlepším místem je špajz. Směs nechte odstát alespoň pět dní. 

Nepříjemnostem bude brzy konec

Jakmile pocítíte, že se blíží bolest hlavy, sáhněte po sklenici a dejte si polévkovou lžíci namíchaného elixíru. Důležité je, abyste na lžičce neměli jenom med! Musí tam být také kousíčky česneku a nadrcený pepř. Jinak se ošidíte. Jeden bez druhého pořádně nezabírá.

Medicínu můžete brát i preventivně každý den. A to není všechno. Tento elixír toho umí mnohem víc. Díky antibakteriálním vlastnostem medu, česneku a pepře se vám sníží krevní tlak a posílí imunitní systém.

Fotografie: Freepik

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]