Tymián je koření, ale také přírodní antibiotikum, které pomáhá proti infekcím

Když se při vaření používá tymián, tak má výsledný pokrm jak skvělou chuť, tak má i dokonalou vůni. My se však podíváme na další jeho vlastnost. Nejenom, že umí vaše jídlo skvěle ovonět a také ochutit. Tymián zaujme i svými léčivými vlastnostmi. Ne nadarmo se mu proto říká přírodní antibiotikum.

Různé možnosti využití

Tymián je unikátní tím, že nabídne řadu různých možností využití. Jednu jsme již zmínili. Může se používat jako koření do jídel a tak jeho sílu dostáváme do těla tímto způsobem. Stejně tak může být také přísadou jak různých čajů, tak může být základem také různých odvarů, kde lze jeho sílu využít.

Připomenout je třeba i to, že se dá používat jak v čerstvém stavu, tak se dá používat klidně sušený. A stále je silným přírodním lékem. Mezi zajímavé použití také patří fakt, že se z něho dá udělat příjemně vonící olej, který lze využít jak v kuchyni, tak i pro zdraví.

Co vše dokáže? Výčet pozitiv je bohatý

Jak se dá tymián využít, to již víte. A proč na něho nezapomínat? Výčet jeho pozitiv je bohatý. Dokáže například velmi dobře pomáhat při detoxikaci a tak z našeho těla odstraňuje toxiny a celou řadu dalších nežádoucích věcí. Zaujme také množství kyseliny linolové a dalších mastných kyselin, které jsou obecně důležité pro správní fungování našeho těla.

Dále se může používat také při léčbě enterokolitidy, stejně jako je dobrým pomocníkem při odstraňování přebytečné vody z těla a tkání. Též ho dokážou ocenit všechny ženy, které trpí celulitidou. Zde se doporučuje právě použití oleje, který je vmasírován do těla na postižených místech.

Kůži ale umí prospívat i jinak. Třeba tím, že pomůže při dezinfekci různých poranění, stejně jako tím, že nabízí také ochranu, ale i rychlejší uzdravení. Také se používá i jako pomocník pro posílení imunity a jako prevence různých infekcí, stejně jako různých vředů, které se mohou v těle objevit.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]