Účinný česnekový sirup je vynikajícím přírodním lékem na posílení oslabené imunity. Postaví vás na nohy během několik dní

Fotografie: Depositphotos

Potřebné ingredience na přípravu česnekového sirupu

Připravte si následující:

  • 1 šálek jablečného octa
  • 1 šálek přírodního medu
  • 10 stroužků česneku
Fotografie: Freepik

Jak postupovat při přípravě česnekového sirupu?

Příprava česnekového sirupu na podporu imunity je velmi snadná. Začněte tím, že si oloupete česnekové stroužky a vložíte je do větší uzavíratelné sklenice. Poté k nim přidejte i přírodní med a jablečný ocet. Vše pečlivě uzavřete v nádobě a umístěte na tmavé a chladné místo po dobu dvou týdnů. Výsledný roztok přeceďte do jiné sklenice, uzavřete víčkem a uchovávejte v lednici.

Fotografie: Freepik

Léčivé účinky česnekového sirupu

Co se týká samotného použití, vhodné je k posílení imunitního systému konzumovat denně 2 lžíce nalačno. Roztok pak zapijte ideálně čistou vodou nebo čajem a čtvrt hodiny poté nejezte. A proč je vlastně česnekový sirup tak efektivní? Protože obsahuje samé antibakteriální suroviny. Pojďme si k nim říct něco blíže:

Fotografie: Freepik
  • Jablečný ocet: má silné antioxidační a antibakteriální účinky. Hodí se tedy nejen k posílení imunity, ale i k celkové detoxikaci organismu. Kromě toho dokáže snížit hladinu cholesterolu v krvi a podporuje proces hubnutí.
  • Med: přírodní varianta je plná prospěšných aminokyselin, vitamínů (A, B2, B6, B12, D, E, K) a minerálních látek (draslík, hořčík, vápník, sodík). Med tedy v jídelníčku nelze vynechat, pokud chcete udržet své zdraví.
  • Česnek: je považovaný za přírodní antibiotikum. V lidovém léčitelství se hojně používá ke snížení krevního tlaku, k řešení bolestí v krku, nebo k lepšími trávení a zklidnění žaludku. Pro své antimikrobiální účinky se s oblibou používá i k řešení oparů či mykóz.

Zdroj: Healthline

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]